“Герои в зелено” на Пощенска банка с още три реализирани проекта

FacebookTwitterLinkedInEmail

18 септември 2017 г.

В рамките само на месец екипът на Пощенска банка успешно реализира още три свои проекта за подобряване състоянието на околната среда и в подкрепа на обществото. Инициативите са продължение на най-новата вътрешна кампания за корпоративна социална отговорност на банката “Герои в зелено”, която има за цел да насърчава екологично отговорно поведение у служителите. Чрез нея те могат да кандидатстват за финансиране от банката за реализация на различни местни проекти, които сами са избрали да подкрепят.

“В Пощенска банка винаги сме работели с грижа за околната среда, като подкрепяме програми и инициативи в цялата страна. Изключително сме щастливи от активността на нашите служители във вътрешната ни кампания “Герои в зелено”. Благодарим на всички колеги, които сформираха екипи, отделят от личното си време и участват с много ентусиазъм и прекрасни проекти. Добрите идеи трябва да се насърчават и ние се надяваме, че примерът, който даваме, ще бъде последван и от други компании”, коментират от банката.

4 къщички за керкенези, 6 за пойни птички и 5 хранилки вече са поставени в района на Централата на Пощенска банка, благодарение на съвместните усилия на нейни служители и представителите на “Спасителен център за диви животни” в гр. Стара Загора, част от сдружение “Зелени Балкани”. След поставянето на къщичките бяха освободени двойка керкенези, лекувани в спасителния център, минали рехабилитация и готови за пускане. Проектът има за цел по един креативен начин да провокира вниманието на обществото към опазване на птиците и техните естествени местообитания. Централата на банката се намира в непосредствена близост до Витоша и районът е естествена среда за различни птици. Новите къщички и хранилки ще помогнат за създаването на по-добри условия за птиците и увеличаването на тяхната популация.

Екипът на банката от Финансов център “Дондуков − ЦУ” се включи активно в облагородяването на дворното пространство на детската градина в с. Церово. С общи усилия бяха реставрирани и боядисани детските люлки, оградата и пейките, поставени бяха хранилки за птици, а дворът беше облагороден и почистен.

Малко по-рано служители от отдел “Връзки с клиенти” и клон “София-Плиска” на Пощенска банка реализираха още един проект от вътрешната инициатива “Герои в зелено”. Заедно облагородиха района пред клона на банката, поставиха пейки за гражданите и почистиха, намиращ се в близост алпинеум. Предстои да се поставят нови кошчета за отпадъци и да бъде озеленено пространството около клона.

Инициативата “Герои в зелено” ще продължи до края на септември с други активности на екипите на банката в цялата страна, целящи грижа за околната среда и местните общности.