Пощенска банка се включи в инициативата Park(ing) day и раздаде награди

FacebookTwitterLinkedInEmail

Ваня Христова спечели уникално колело, изработено от велоартистите 1Bike в рамките на събитието “За колелата и техните хора”, с което Пощенска банка се включи в глобалната инициатива PARK(ing) Day. Тя получи наградата чрез томбола сред всички дали своите идеи за по-добра градска среда в играта на банката във Facebook.
В рамките на четвъртото поредно и най-мащабно издание на Park(ing) Day за България финансовата институция организира арт велоателие на паркопространството пред своя клон на ул. “Съборна”. Събитието се осъществи съвместно с 1Bike – единствената велоработилница в България, която предлага пълно реновиране на велосипеди и създаване на уникален дизайн.
Пред погледите на минувачите екипът на 1Bike преобрази изцяло две колела, придавайки им нова атрактивна визия. Велоателието беше посетено от над 200 човека, а 15 колела се сдобиха с уникални графични елементи по избор на притежателите им. Рисунките, които посетителите пожелаха да бъдат изобразени на велосипедите, бяха най-разнообразни – от пламъци и китайски символи до лика на Дарт Вейдър. Емоциите от деня са запечатани в специално видео.

PARK(ing) Day беше организиран от фондация Credo Bonum и в него се включиха 28 организации и компании. Инициативата се състоя в София на 19 септември и е част от Европейската седмица на мобилността, в която София участва между 16 и 22 септември, подкрепена от Асоциация за развитие на София, Столична община и Центъра за градска мобилност.

Повече снимки от събитието можете да видите тук.