Mеждународният “Фестивал на усмивките” ще гостува в Нощта на изкуствата в Стара Загорa

FacebookTwitterLinkedInEmail

На 30 септември Международният фестивал за пощенско изкуство (Mail Art), хумористична рисунка и карикатура ще гостува в Нощта на изкуствата в Стара Загора със Smile Art хепънинг, а от 27 септември до 5 октомври представителна изложба от фестивала ще бъде експонирана във фоайето на Регионалната библиотека “Захарий Княжески”. Посетителите ще могат да видят номинираните за награда творби, да дадат своето предпочитание за най-добра рисунка и да участват в томбола с награди.

Седмото издание на “Фестивала на усмивките” е на тема “Дестинация Балкани – Дестинация България”, която е допълнена от генералния спонсор на фестивала Пощенска банка с още една конкурсна категория – “Дестинация: Бъдеще”, свързана с мотото на нейната 25 годишнина.

Патрон на фестивала е министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията г-н Ивайло Московски.

Организатор на събитието е фондация “Имеон-Балкани” в партньорство с Министерството на културата, Световната федерация на карикатуристите (FECO), Съюза на българските художници, Съюза на българските филателисти и Българското дипломатическо дружество.

Повече информация за местата и датите на провеждане на Фестивала можете да намерите на: http://www.imeonbalkans.org, както и  във фейсбук: https://www.facebook.com/smileartfest.