Македонската Infinite Solutions помага на страната си да се присъедини към НАТО

FacebookTwitterLinkedInEmail

Пощенска банка отново подкрепя иновативния бизнес с програмата за растеж Dare to Scale на Endeavor. В тазгодишното издание, поради големия интерес, селектираните компании са дванадесет. В програмата участват предприемачи и бизнеси, които вече са преминали ранната фаза на своето развитие и са в началото на разрастване на дейността си. Фокус в менторските срещи и дискусионни панели ще бъде изграждането на устойчив бизнес модел и идентифицирането на възможности за растеж в трудни пазарни условия. Програмата се реализира и с подкрепата на Софтуер Груп и ИАНМСП.

 

Infinite Solutions е една от малкото компании за интеграция на IT, професионални услуги и разработка на софтуер в Република Северна Македония, която работи с корпоративни системи и компании. Тя е партньор на Microsoft Dynamics и дейността й е фокусирана основно в няколко сектора – производство, военна логистика, професионални услуги, правителство и здравеопазване.
 
През последните години компанията е работила по повече от 150 проекта за повече от 50 клиента в над 25 държави. Те са не само в Европа, но и САЩ, Япония, Китай, Сингапур. Екипът й от 40 човека е съставен от добре образовани професионалисти, в които постоянно се инвестира в нови обучения и сертификации, за да са в крак с последните технологии, разказват Слагян Михайловски, собственик и главен изпълнителен директор, и Елизабет Тренчовска, финансов директор. Това прави компанията лидер на македонския пазар в областта на ERP системите, които помагат за цялостното управление на даден бизнес, като автоматизират и улесняват процесите в него.
 
Целта на Infinite Solutions в следващите 5 години е да се превърне и в регионален лидер. Екипът вече работи с много големи компании като най-големия производител на гуми в света, например. Компанията обаче има още по-големи амбиции за разрастване, за да стане по-конкурентоспособна не само в областта на технологиите, но и в човешките ресурси. Именно затова участва в българската програма Dare to scale Endeavоr, подкрепена от Пощенска банка.
 
Макар основният фокус на фирмата да е внедряването на ERP системи, тя не работи само за частни компании. Infinite Solutions е дала своя принос и за страната си и по-конкретно приемането й като членка на НАТО. Всички държави в съюза работят със специална система с кодове за военната логистика. Именно Infinite Solutions разработва за македонската армия такава система – най-голямата в света, която помага за съкращаване на излишните разходи и насочването им в правилните ресурси.
 
Компанията разработва и система за следене на работата на медицинските служители, която е базирана на проект на висшето бизнес училище на Харвардския университет. Идеята е добрите лекари да бъдат задържани в държавните болници. Проектът вече е успешно внедрен в Турция, където заплатите на медицинските служители, останали в правителствените институции, са нараснали до 8 пъти. В момента системата се прилага и в Северна Македония.