Петя Димитрова е бизнес дама на годината

FacebookTwitterLinkedInEmail

Петя Димитрова е бизнес дама на годината

Изпълнителният директор на Пощенска банка е отличена в конкурс на сп. “Ние жените”

18 май 2010 г., София 

Petia Dimitrova poluchava nagradata si ot ministyr Mladenov.jpg

Петя Димитрова, изпълнителен директор на Пощенска банка, беше обявена за бизнес дама на 2009 г. в рамките на конкурс на сп. “Ние жените”. Наградата връчи лично министърът на труда и социалната политика г-н Тотю Младенов.

Петя Димитрова получи отличието в надпревара с шест други номинирани кандидатки,  представляващи различни сфери на бизнеса и предприемачеството. Победителите са определени след събеседване с журито на конкурса и оценяване на поверените им компании по фиксирани икономически показатели за изтеклата 2009 година и предходни години.

 ”За да си добър мениджър, трябва преди всичко да имаш екип, който те подкрепя, а аз имам това щастие. Както и друг път съм споделяла, вярвам, че шансът е на страната на подготвения ум, а ние, жените в България, сме много добре подготвени, тъй като ни се налага непрекъснато да се доказваме, за да успеем. Благодаря на целия екип на Пощенска банка, на акционерите и на семейството ми за тази награда, без тяхната подкрепа нямаше да стигна дотук. ” сподели г-жа Димитрова, приемайки наградата.

Миналата година Петя Димитрова спечели и голямата награда за най-успешен млад мениджър Next Generation, организиран от в-к “Пари” и Делойт България.

 

Конкурсът на сп. “Ние жените” цели да поощри усилията на българката, нейната инициативност и склонността й да поема риск. Това е деветнадесетото издание на конкурса, който се провежда под патронажа на първата дама г-жа Зорка Първанова. Председател на журито тази година е министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов. Останалите членове на журито са Марияна Велкова, изпълнителен директор на Агенцията за насърчаване на малките и средните предприятия, Христина Христова, директор на Института за социална икономика, предишен председател на журито, Мариана Печеян, Бизнесдама 2000 и председател на Клуба на жените предприемачи и мениджъри, Цветан Симеонов, председател на БТПП и Мария Баева, главен редактор на сп. “Ние, жените”.

Пощенска банка

, с правно име “Юробанк И Еф Джи България” АД, е член на Юробанк И Еф Джи Груп.

Юробанк И Еф Джи Груп

е европейска банкова организация с 84,3 млрд. евро активи и над 23 000 служители, която предлага своите продукти и услуги в над 1 600 свои локации и чрез алтернативни дистрибуционни канали. В Европа групата присъства в Гърция, България, Сърбия, Румъния, Турция, Полша, Украйна, Великобритания, Люксембург и Кипър. Юробанк И Еф Джи Груп е част от И Еф Джи Груп, една от най-големите международни банкови групи с присъствие в 40 страни.