Пощенска банка с награда за “Ефективност” от “Асоциация Банка на годината”

FacebookTwitterLinkedInEmail

8 Юли 2021 г.
 

На официална церемония, която се проведе късно снощи, Пощенска банка бе отличена с приз в категория “Ефективност” от Годишните банкови награди на “Асоциация Банка на годината”. Финансовата институция е една от четирите наградени банки в престижния конкурс, в който критериите за оценка се основават на показателите и резултатите от одитираните финансови отчети на  25-те банки и клонове на чуждестранни банки в нашата страна.
 

Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Пощенска банка, получи престижното отличие. “Преди всичко бих желала да благодаря на моя екип, на акционерите и на всички служители на Пощенска банка, без които тази награда не би била възможна”, каза по време на награждаването Петя Димитрова.
 

В речта си пред гостите тя посочи, че за Пощенска банка отличието е от изключително значение, тъй като ефективността е един от най-важните и водещи фактори в банковия сектор, а и като цяло в бизнеса. “Това признание ще ни мотивира да продължаваме напред и нагоре, за да покоряваме нови върхове”, заяви Петя Димитрова.
 

Призът “Банка на годината” и Годишните банкови награди са учредени през 1992 година. Вече 30 години те са обективна обществена оценка на постиженията на българската банкова система, базирана единствено на публичната информация от регулатора и резултатите от финансовите отчети на банките. Събитието традиционно се организира от “Асоциация Банка на годината” и събира на едно място банковия и финансов елит на България.

 

PB_Association-Bank-of-teh-Year_SM_1080x1080_ENG