428 служители от 63 компании ще се надбягват на Postbank Business Run

FacebookTwitterLinkedInEmail

Състезанието, организирано от клуб “Бегач”, е тази неделя в Бизнес парк София

Тази неделя бизнесът ще пробяга 1712 км в голямото междуфирмено надбягване Postbank Business Run (www.businessrun.begach.com). На 8 юни в 10 ч. на старта ще застанат служители от 63 компании с най-разнообразен профил и сфера на дейност. Общият брой на участниците е 428, разделени в отбори от по 4 човека. Пощенска банка ще се включи с 6 отбора в надпреварата. Хаштагът за събитието в социалните медии е #bizrun.

“Подкрепяме събитието, защото концепцията му съвпада с ценностите на нашата компания за ефективност, екипна работа и отговорно поведение. Същевременно инициативата е изключително позитивна и тази година ще подкрепи най-големия ни проект за корпоративна социална отговорност” – сподели Петя Димитрова, главен изпълнителен директор на Пощенска банка.

“Спортен клуб “Бегач” има за цел да превърне състезанието в ежегодно и да стане най-големият тиймбилдинг между компании. С това събитие искаме да покажем, че спортът, благотворителността и корпоративната култура могат да работят добре заедно.” – сподели Еленко Еленков, председател на клуба.

Отговорното си отношение към обществото клуб “Бегач” демонстрира с ангажимента си да дари 30% от регистрационната такса на всички отбори за проекта на УНИЦЕФ в партньорство с Пощенска банка “Най-добър старт за всяко дете”. Целта на проекта е развиване на мрежа от Центрове за майчино и детско здраве. Специално допълнително дарение за инициативата направиха компанията Bright Marketing Research. Те регистрираха 3 отбора за участие и освен с таксата допринесоха с още 3 000 лв. за каузата на събитието.

С тяхното дарение набраната сума от Postbank Business Run надхвърли 9 000 лв.

Това е втората корпоративна щафета, организирана от клуб “Бегач” с подкрепата на Пощенска банка – миналата година състезанието бе част от Sofia Evening Run. Трасето е в рамките на Бизнес парк София и по регламент всеки бегач трябва да пробяга по 4 км или общо 16 км на отбор. Отборите ще получат алуминиева щафетна палка, сертифицирана от IAAF (Международната асоциация на федерациите по лека атлетика) с електронен чип, чрез който най-прецизно ще се засече времето всеки бегач.