150 отбора ще участват в Postbank Business Run 2015

FacebookTwitterLinkedInEmail

3 юни 2015 г.

Общо 150 отбора от различни компании ще се включат в благотворителното щафетно бягане Postbank Business Run 2015. Събитието, което ще се проведе от 10 часа на 7 юни (неделя) на територията на Бизнес Парк София, се организира за втора поредна година от Спортен клуб “Бегач” с подкрепата на Пощенска банка.

Тази година Postbank Business Run се провежда в подкрепа на каузата на фондация “За Нашите Деца”. Част от таксата на компаниите, участващи в щафетата, се дарява за терапевтични дейности, които Център за подкрепа “Св. София” предлага на деца със специфични потребности или трудности в развитието си.

“Въпреки че увеличихме квотата с 50% от миналата година и допуснахме 150 отбора от по 4 души, местата свършиха една седмица по-рано от предвидения срок за регистрацията в събитието. Тази година за 2 часа участниците в Postbank Business Run ще избягат общо 2 400 км, като наградата за най-бързия отбор ще бъде символична позлатена щафета. Реалните награди за всички участващи компаниите са, че техните хора използват бягането, за да изградят екип и да докажат, че ефективността на една фирма зависи от всяко звено в нея или от всеки един участник в щафетата”, коментира Еленко Еленков, председател на Спортен клуб “Бегач”.

Най-големият тиймбилдинг в България предлага на отбори от по четирима души да изпробват издръжливостта и екипния си дух в щафетно бягане с обща дължина 16 км – по 4 км на състезател. Веднага след Postbank Business Run ще се проведе и надпреварата за деца Kids Run.