113 дванадесетокласници от Националната търговско-банкова гимназия и Частната професионална гимназия по банково дело, търговия и финанси с успех завършиха практическото обучение на Пощенска банка

FacebookTwitterLinkedInEmail

 

Мащабната инициатива на финансовата институция обхваща 215 ученици от три випуска на двете професионални гимназии

 

С лекция на тема “Развитие на потенциала“ приключи първият етап от мащабното, реализирано от Пощенска банка обучение на общо 215 ученици от Националната търговско-банкова гимназия и Частната професионална гимназия по банково дело, търговия и финанси. 113 гимназисти от 12-ите класове на двете училища получиха своите удостоверения за успешно завършена практика в присъствието на Емилия Иванова, директор на Националната търговско-банкова гимназия. Благодарение на опитния екип от експерти на финансовата институция, които притежават международно ноу-хау и богат професионален опит, учениците надграждат знанията си и получават практически насоки за бъдещата си кариерна и житейска реализация.

 

В заключителната лекция експерти от финансовата институция представиха пред випускниците атрактивните възможности за професионално развитие в Пощенска банка. В акцент на обучението се превърна целогодишната стажантска програма на финансовата институция, която предоставя на младежите реална опция за успешен кариерен старт в модерна компания, иноватор на пазара на банкови услуги, един от лидерите в сектора с над 30-годишна история.

 

Сред предимствата на стажантската програма са индивидуалният план за развитие, постоянният ангажимент на ментор – експерт от финансовата институция, ексклузивният достъп на стажантите до иновативни платформи за обучение и сертифициране, както и възможността за участие в мастър класове. В допълнение завършилите стажа получават сертификат за преминат стаж, кариерно консултиране за професионално развитие и могат да бъдат поканени да продължат професионалната си реализация в банката.

 

Стажантската програма на Пощенска банка е подходяща за всеки талантлив и амбициозен млад човек, който е в началото на своя кариерен път. Тя е част от многопластовата политика за корпоративна социална отговорност на финансовата институция, чийто водещ приоритет са качественото образование и непосредствената връзка между училищата, университетите и бизнеса. Инвестициите в образование благодарение на споделяне на новости в професията, повишаването на квалификацията и компетентностите на учениците от професионалните училища с помощта на екипа от експерти на Пощенска банка са неин дългосрочен ангажимент. Ето защо банката реализира множество инициативи с фокус върху усъвършенстването на младите хора.