100 000 лева само за месец са дарени за “Най-добър старт за всяко дете”

FacebookTwitterLinkedInEmail

Снимка: УНИЦЕФ, Център за майчино и детско здраве

Само месец (16 декември 2013 – 17 януари 2014) след обявяването на стратегическото партньорство “Най-добър старт за всяко дете” между Пощенска банка и УНИЦЕФ България, от клиенти и служители на банката бяха дарени 100 000 лева. Набраните средства ще подкрепят работата на Центъра за майчино и детско здраве, създаден от УНИЦЕФ в област Шумен. Дарителите сами избират предпочитаната от тях сума и начин на дарение – чрез банкомат, на каса или приложение за онлайн банкиране, а банката е освободила от такси всички транзакции, свързани с даренията към УНИЦЕФ.

Центърът за майчино и детско здраве в област Шумен, подкрепен от УНИЦЕФ, осигурява домашни посещения на бременни жени и родители на деца на възраст до 3 години. Медицинските сестри и акушерките на Центъра посещават семействата в удобно за тях време и им предоставят здравна информация, консултации за безопасна бременност, подготовка за раждане, помощ в първите грижи за детето, кърмене и хранене, стимулиране на интелектуалното и емоционално развитие и други въпроси, свързани с отглеждането на малкото дете.

Развиване на мрежа от подобни Центрове за майчино и детско здраве е краткосрочната цел на стратегическото партньорство между Пощенска банка и УНИЦЕФ България. До края на годината такъв Център ще бъде разкрит в Сливен, а по-късно и в Монтана. В дългосрочен план целта на партньорството “Най-добър старт за всяко дете” е изграденият модел да бъде приложен на национално ниво, за да се подкрепят всички родители на малки деца в България.