Юробанк И Еф Джи с приз “Най-добра банка, оперираща на развит пазар”

FacebookTwitterLinkedInEmail

Юробанк И Еф Джи с приз “Най-добра банка, оперираща на развит пазар”

Мажоритарният собственик на Пощенска банка е носител на наградата на списание Global Finance за 2009 година

20 март 2009 г., София

Юробанк И Еф Джи получи престижното отличие “Най-добра банка, оперираща на развит пазар” за 2009 година. Финансовата институция, собственик на Пощенска банка, получи отличието на престижното международно издание Global Finance и бе обявена за най-добра банка в Гърция.

Отличието се присъжда на Юробанк И Еф Джи за нейните ефективни действия и грижа за клиентите в условията на глобалната финансова криза, за постигнати значими финансови цели и полагането на основи за бъдещи успехи, отбелязва списание Global Finance.

Критериите за оценка, по които Юробанк И Еф Джи е показала най-високите показатели, включват растежа и развитието на финансовите институции, печалбите, регионалното разширяване, създаването на стратегически партньорства, новите бизнес решения и иновации в продуктовия дизайн. Според Global Finance комбинацията от тези качества бързо и ефективно извежда на предни позиции банки, които не задължително са най-старите или големи по размер и брой сделки в дадена страна, а са тези, които международните компании избират за свои бизнес партньори на местно ниво.

Пощенска банка

, с юридическо име “Юробанк И Еф Джи България” АД, е член на Юробанк И Еф Джи Груп.

Юробанк И Еф Джи Груп

е европейска банкова организация с активи, възлизащи на общо 77.3 милиарда евро, и над 24 000 служители, която предлага своите продукти и услуги в мрежата си от над 1 700 локации и чрез алтернативни дистрибуционни канали.

В Югоизточна и Централна Европа (Нова Европа) групата присъствa в Гърция, България, Румъния, Сърбия, Полша, Турция, Украйна и Кипър. До момента групата е инвестирала над 2 милиарда евро в страните от Нова Европа.

Юробанк И Еф Джи е част от Юробанк И Еф Джи Груп – третата по големина банкова група, базирана в Швейцария. По обем на пазарна капитализация Юробанк И Еф Джи е сред водещите компании, регистрирани на гръцката фондова борса, и има над 210 000 акционери.

Повече информация за Юробанк И Еф Джи Груп можете да намерите на

www.eurobank.gr

.