Юробанк И Еф Джи отчита 6% ръст на приходите си през първите три месеца на 2011 г.

FacebookTwitterLinkedInEmail

Юробанк И Еф Джи отчита 6% ръст на приходите си през първите три месеца

Капиталовата адекватност на групата продължава да расте, достигайки 12,2%

•Нетната печалба на групата е 61 млн. евро (16 млн. евро след отчитането на еднократен данъчен ефект)

Групата отчете силни резултати от банковата си дейност в Централна и Югоизточна Европа през първото тримесечие на 2010 г., където страните постепенно навлизат във фаза на стабилизиране и възстановяване. Благодарение на своето силно и балансирано присъствие в региона, Юробанк И Еф Джи последователно подкрепя усилията за икономическо възстановяване в региона и засилва връзката със своите клиенти. Резултатите през първото тримесечие на 2010 г. показват съществено подобрение, като дъщерните дружества на групата в Централна и Югоизточна Европа отчитат нетна печалба в размер на 4 млн. евро за периода. Съотношението на разходите към приходите осезаемо се подобри до 59,2% от 64,3% преди година. Увеличението на приходите и свиването на разходите значително повиши печалбата преди провизии с 23% до 103 млн. евро. Резултатите показват възстановяване на кредитирането в региона, като заемите на групата се увеличават с 6% на годишна база и достигат 15,1 млрд. евро към края на март. Усилията за разширяване на депозитната база в региона бяха успешни и клиентските депозити се увеличиха с 16% на годишна база или 1,4 млрд. евро, достигайки 10,3 млрд. евро в края на тримесечието.

Групата активно подкрепя своите корпоративни клиенти и домакинствата в усилията им да преодолеят последствията на кризата, като възприема гъвкава политика за управление на вземанията си и предоставя интегрирани услуги и продукти. Юробанк И Еф Джи Груп създаде специални програми, позволяващи на малкия бизнес, служители от публичния сектор и пенсионери, успешно да управляват своите задължения. Финансовите резултати за първото тримесечие на групата показват увеличение от 3% на годишна база в общия кредитен портфейл на групата, който достига 58,1 млрд. евро към края на март. Фирмените кредити се повишиха с 6% на годишна база, жилищните кредити отбелязаха увеличение от 9% на годишна база, а потребителските заеми се свиха с 12% на годишна база.

Пощенска банка

, с правно име “Юробанк И Еф Джи България” АД, е член на Юробанк И Еф Джи Груп.

Юробанк И Еф Джи Груп

е европейска банкова организация с 84,3 млрд. евро активи и над 23 000 служители, която предлага своите продукти и услуги в над 1 600 свои локации и чрез алтернативни дистрибуционни канали. В Европа групата присъства в Гърция, България, Сърбия, Румъния, Турция, Полша, Украйна, Великобритания, Люксембург и Кипър. Юробанк И Еф Джи Груп е част от И Еф Джи Груп, една от най-големите международни банкови групи с присъствие в 40 страни.