Юробанк И Еф Джи Груп отчита 74 млн. евро печалба за първото тримесечие

FacebookTwitterLinkedInEmail

Юробанк И Еф Джи Груп отчита 74 млн. евро печалба за първото тримесечие

През първото тримесечие на 2011 година приходите преди провизии нарастват до 425 млн. евро в сравнение с 330 млн. евро за последното тримесечие на 2010 г. След еднократни ефекти на стойност 90 млн. евро, приходите преди провизии достигат 335 млн. евро, което е с 2% повече на тримесечна база. Страните от Нова Европа отбелязват силни резултати през първото тримесечие на годината, като нетният приход от тези пазари достига 13 млн. евро, допринасяйки с 18% към общата доходност на групата.

Банката създаде резерв от буферни провизии на стойност 130 млн. евро като предпазна мярка срещу трудните макроикономически условия. През първите три месеца на 2011 г. Юробанк И Еф Джи намали експозицията си към ЕЦБ с около 1 млрд. евро, изгради ликвиден резерв от приблизително 5 млрд. евро и продължава да предприема инициативи за по-нататъшно засилване на ликвидната си позиция.

“През това предизвикателно тримесечие, благодарение на доверието на нашите клиенти и усилията на нашите служители, Юробанк И Еф Джи Груп демонстрира устойчивост и адаптивност към бързо променящите се условия. Допълнително заздравихме баланса и продължаваме да управляваме рисковете ефективно. В следствие на стратегическите ни действия на полския пазар, успяхме значително да подобрим капиталовата ни адекватност и да създадем колективен резерв, който да покрие възможни бъдещи рискове, като същевременно постигнахме печалба в размер на 74 млн. евро”, заяви Николас Нанопулос, главен изпълнителен директор на Юробанк И Еф Джи. “Въпреки трудните условия, ще продължим да подкрепяме клиентите ни, да допринасяме за развитието на местните икономики и да насърчаваме растежа, иновациите и предприемачеството”.

Юробанк И Еф Джи Груп

е европейска банкова организация с 87,2 млрд. евро активи. Групата има над 22 500 служители и предлага продуктите и услугите си чрез мрежата си от 1 600 локации, и чрез алтернативни канали за дистрибуция. Юробанк И Еф Джи присъства в Гърция, България, Сърбия, Румъния, Турция, Полша, Украйна, Великобритания, Люксембург и Кипър. Юробанк И Еф Джи е част от И Еф Джи Груп, международна банкова група с присъствие в 40 страни.

Повече информация за Юробанк И Еф Джи можете да намерите на
www.eurobank.gr
.