Ученици от Монтана получават стипендии от Пощенска банка

FacebookTwitterLinkedInEmail

Ученици от Монтана получават стипендии от Пощенска банка

10 октомври 2008 г., Монтана

Иван Хинчовски, регионален мениджър на Пощенска банка, награди отличните ученици по програмата “Силен старт с Пощенска банка” от град Монтана. Учениците получиха своите грамоти и чекове на стойност 500 лв. в присъствието на г-жа Трайка Трайкова, началник отдел “Инспектиране и организационно методическа дейност”, РИО Монтана, директори, учители и родители.

Впечатляващ е фактът, че учениците от град Монтана са с най-голям брой отлични резултати след столицата с общо 25 стипендианти. Гимназия с преподаване на чужди езици “Петър Богдан” излъчва 21 отличници, а Природо-математическата гимназия “Свети Климент Охридски” – 4. На церемонията в Младежкия дом в Монтана бяха наградени и трима стипендианти от Плевен.

“Пощенска банка е първата финансова институция в България, която отделя енергия и средства в подкрепа на средното образование. Радвам се, че нашата програма ”Силен старт с Пощенска банка” вече се превърна в традиция. Подкрепата на образованието е приоритет не само за нашата банка, но и за цялата група, към която принадлежим – Юробанк И Еф Джи Груп”, заяви г-н Хинчовски на финалната за тази година церемония по награждаване на стипендиантите на финансовата институция.

Наградният фонд на програма “Силен старт с Пощенска банка” за 2008 година е 54 000 лв. В рамките на програмата тази година финансовата институция ще награди 108 ученици от 17 български града. На изпитите по чужд език, проведен от Министерството на образованието и науката, са се явили повече от 17 000 ученици от над 250 училища.

* * *

Пощенска банка

, с юридическо име “Юробанк И Еф Джи България” АД, е член на Юробанк И Еф Джи Груп.

Юробанк И Еф Джи Груп

е европейска банкова организация с активи, възлизащи на общо 77.3 милиарда евро, и над 24 000 служители, която предлага своите продукти и услуги в мрежата си от над 1 700 локации и чрез алтернативни дистрибуционни канали.

В Югоизточна и Централна Европа (Нова Европа) групата присъствa в Гърция, България, Румъния, Сърбия, Полша, Турция, Украйна и Кипър. До момента групата е инвестирала над 2 милиарда евро в страните от Нова Европа.

Юробанк И Еф Джи е част от Юробанк И Еф Джи Груп – третата по големина банкова група, базирана в Швейцария. По обем на пазарна капитализация Юробанк И Еф Джи е сред водещите компании, регистрирани на гръцката фондова борса, и има над 210 000 акционери.