Ученици от Варна, Бургас, Велико Търново, Добрич и Русе получават стипендии от Пощенска банка

FacebookTwitterLinkedInEmail

Ученици от Варна, Бургас, Велико Търново, Добрич и Русе получават стипендии от Пощенска банка

8 октомври 2008 г., Варна

Румен Александров, регионален мениджър на Пощенска банка награди 23-мата отлични ученици по програмата “Силен старт с Пощенска банка” от градовете Варна, Бургас, Велико Търново, Добрич и Русе. Учениците получиха своите грамоти и чекове на стойност 500 лв. в присъствието на Калина Петрова, старши експерт по организацията на средното образование, РИО Варна, директори, учители и родители.

“Пощенска банка е първата финансова институция в България, която отделя енергия и средства в подкрепа на средното образование. Радвам се, че нашата програма ”Силен старт с Пощенска банка” вече се превърна в традиция. Подкрепата на образованието е приоритет не само за нашата банка, но и за цялата група, към която принадлежим – Юробанк И Еф Джи”, заяви г-н Александов.

Наградният фонд на програма “Силен старт с Пощенска банка” за 2008 година е 54 000 лв. В рамките на програмата тази година финансовата институция ще награди 108 ученици от 17 български града. На изпитите по чужд език, проведен от Министерството на образованието и науката, са се явили повече от 17 000 ученици от над 250 училища.

* * *

Пощенска банка

, с юридическо име “Юробанк И Еф Джи България” АД, е член на Юробанк И Еф Джи Груп.

Юробанк И Еф Джи Груп

е европейска банкова организация с активи, възлизащи на общо 77.3 милиарда евро, и над 24 000 служители, която предлага своите продукти и услуги в мрежата си от над 1 700 локации и чрез алтернативни дистрибуционни канали.

В Югоизточна и Централна Европа (Нова Европа) групата присъствa в Гърция, България, Румъния, Сърбия, Полша, Турция, Украйна и Кипър. До момента групата е инвестирала над 2 милиарда евро в страните от Нова Европа.

Юробанк И Еф Джи е част от Юробанк И Еф Джи Груп – третата по големина банкова група, базирана в Швейцария. По обем на пазарна капитализация Юробанк И Еф Джи е сред водещите компании, регистрирани на гръцката фондова борса, и има над 210 000 акционери.

Повече информация за Юробанк И Еф Джи Груп можете да намерите на

www.eurobank.gr

.