Ученици изготвят първата Младежка пътна карта за развитие на България

FacebookTwitterLinkedInEmail

Ученици изготвят първата Младежка пътна карта за развитие на България

Седмото издание на “Силен старт с Пощенска банка” кани учениците да вземат участие в социално значимия дебат за бъдещето на страната

22 ноември 2011 г., София

Началото на седмото издание на програмата за подкрепа на средното образование “Силен старт с Пощенска банка” беше даден на специална пресконференция в присъствието на заместник-министъра на образованието, младежта и науката г-жа Милена Дамянова.

През 2011 г. инициативата приканва учениците да вземат участие в дебата за бъдещето на България, като изразят мнението си по актуални социални проблеми чрез есе на тема “Моят силен старт за България започва с…”. Целта на инициативата е да бъдат откроени двайсетте най-важни неща, които трябва да се случат в страната ни, за да стане тя по-привлекателна за младото поколение. Инициативата ще приключи със създаването на първата Младежка пътна карта за развитие на България, която ще съдържа предложения за силен старт за страната, обобщени в 20 стъпки, и ще бъде връчена на представители на управленската власт.

Журито, което ще оцени и избере най-добрите работи на учениците, включва представители на партньорските организации, на медиите, представени от Евгения Друмева, главен редактор на новинарския сайт Vesti.bg, Максим Майер, редакционен директор на сп. “Мениджър”, и Любослава Русева, журналист от в. “Капитал Daily”, и на Пощенска банка. Оценителите ще търсят добре структурирано и аргументирано есе с описание на проблема и негово оригинално решение, приложимост на идеята, както и отличен правопис и пунктуация.

“Пощенска банка се стреми да подкрепя българското образование, да разбира проблемите му и да си партнира със специалистите в областта. Едновременно с това нашата цел е да бъдем винаги иновативни и да провокираме активна гражданска позиция. С новата тема на “Силен старт” искаме да дадем възможност на младите хора в България да споделят своята визия за бъдещето на страната. В синхрон с 20-тата годишнина, която Пощенска банка отбелязва на българския пазар тази години, ще съберем 20 идеи за развитието на България и ще бъдем посредниците на младите, като ги представим на управляващите и обществото”, каза Антъни Хасиотис, главен изпълнителен директор на Пощенска банка.

Програмата се провежда в партньорство с Български дарителски форум, фондация “Пайдея”, Национална мрежа за децата и Асоциация “Родители” и под патронажа на Министерството на образованието, младежта и науката, както и с медийната подкрепа на Vesti.bg и сп. “Мениджър”.

В тазгодишното издание на “Силен старт” могат да участват всички ученици от 8 до 12 клас от страната, чиито успех от предходната година е не по-малко от 5,00. За целта те трябва да напишат и изпратят есе на тема “Моят силен старт за България започва с…” до 22 декември 2011 г. чрез регистрация на интернет страницата на програмата
www.silenstart.bg
.

Програмата за подкрепа на средното образование “Силен старт с Пощенска банка” се провежда от 2005 г. под патронажа на Министерството на образованието, младежта и науката. Инициативата е израз на убеждението на Пощенска банка, че знанията, дисциплината и ученолюбието са предпоставки за успешна личностна и професионална реализация в съвременното общество. От старта на програмата до днес общо 766 ученици са получили стипендии от Пощенска банка на обща стойност 376 250 лв.

Пощенска банка

с правно име “Юробанк И Еф Джи България” АД е член на Юробанк И Еф Джи Груп.

Юробанк И Еф Джи Груп

е европейска банкова организация с 81,9 млрд. евро активи. Групата има над 22 500 служители и предлага продуктите и услугите си чрез мрежата си от 1 600 локации и чрез алтернативни канали за дистрибуция. Юробанк И Еф Джи присъства в Гърция, България, Сърбия, Румъния, Турция, Полша, Украйна, Великобритания, Люксембург и Кипър. Юробанк И Еф Джи е част от И Еф Джи Груп, международна банкова група с присъствие в 40 страни.

Повече информация за Юробанк И Еф Джи можете да намерите на

www.eurobank.gr

.