“Силен старт с Пощенска банка” е най-добрата дарителска кампания за 2011 г.

FacebookTwitterLinkedInEmail

 

“Силен старт с Пощенска банка” е най-добрата дарителска кампания за 2011 г.

Пощенска банка получи престижното отличие на ежегодната церемония за “Най-голям корпоративен дарител” организирана от Български дарителски форум

6 октомври 2011 г.

 

Petya Dimitrova Silen start.jpg

 

Програмата за корпоративно социална отговорност на Пощенска банка “Силен старт” получи престижната награда “Най-добра дарителска кампания” на официална церемония, организирана от Български дарителски форум. Наградата беше връчена на г-жа Петя Димитрова, изпълнителен директор на Пощенска банка от министърa по управление на средствата от Европейския съюз г-н Томислав Дончев.

“Когато стартирахме програмата преди шест години, нашата цел бе да насърчим амбициозните млади хора и да им покажем, че трудът се възнаграждава. Щастливи сме, че даваме възможност на учениците да участват в реформите на днешното образование, както и да бъдат активна част от обсъждането на социално значимите проблеми на България”, заяви Петя Димитрова, изпълнителен директор на Пощенска банка. “Горди сме, че нашите усилия и постоянство в тази насока са високо оценени и се надяваме проектът “Силен старт” да става все по-успешен, защото за нас най-голямата награда е да виждаме как младото поколение в България остава и се реализира в пределите на страната.”

Шестото издание на програмата бе с изцяло нов формат и се реализира с подкрепата на четири неправителствени организации, работещи в сферата на образованието и младежта – Български дарителски форум, фондация “Пайдея”, Национална мрежа за децата и Асоциация “Родители”. Близо 2 000 гимназисти, от 8-ми до 12-ти клас, изпратиха есета на тема “Изгони скуката от училище” със своите идеи за развитието на средното образование у нас и се състезаваха за еднократни стипендии от по 1000 лв. Журито, избрало победителите, включваше представители на Пощенска банка, на партньорските организации и на медиите. Наградените есета бяха събрани в специална книга, която бе официално връчена на министерството на образованието, младежта и науката.

Програмата за подкрепа на средното образование “Силен старт с Пощенска банка” се провежда от 2005 г. под патронажа на Министерството на образованието, младежта и науката. Инициативата е израз на убеждението на Пощенска банка, че знанията, дисциплината и ученолюбието са предпоставки за успешна личностна и професионална реализация в съвременното общество. От старта на програмата до днес общо 766 ученици са получили стипендии от Пощенска банка на обща стойност 376 250 лв.

Наградите на Български дарителски форум “Най-голям корпоративен дарител” се провеждат за шести пореден път. Инициативата отличава социално отговорните компании в страната, които инвестират в различни значими обществени каузи. Идеята на наградите е да мотивират и стимулират българския бизнес в реализирането на дългосрочни социални проекти и едновременно с това да създават стандарти как се прави качествена и отговорна социална политика.

 

Пощенска банка

с правно име “Юробанк И Еф Джи България” АД е член на Юробанк И Еф Джи Груп.

Юробанк И Еф Джи Груп

е европейска банкова организация с 81,9 млрд. евро активи. Групата има над 22 500 служители и предлага продуктите и услугите си чрез мрежата си от 1 600 локации и чрез алтернативни канали за дистрибуция. Юробанк И Еф Джи присъства в Гърция, България, Сърбия, Румъния, Турция, Полша, Украйна, Великобритания, Люксембург и Кипър. Юробанк И Еф Джи е част от И Еф Джи Груп, международна банкова група с присъствие в 40 страни.

Повече информация за Юробанк И Еф Джи можете да намерите на

www.eurobank.gr

.