Рекорден брой доброволци се включиха в традиционното почистване на Панчаревското езеро от Пощенска банка

FacebookTwitterLinkedInEmail

Рекорден брой доброволци се включиха в традиционното почистване на Панчаревското езеро от Пощенска банка

Тазгодишната инициатива премина в рамките на мащабната кампания на bTV “Да изчистим България за един ден”

За четвърта поредна година служителите на Пощенска банка разкриха красотата на Панчаревското езеро, като го почистиха от боклуците. Ежегодно банката провежда кампанията “Кристално чисто Панчарево” като част от политиката си за корпоративна социална отговорност. Тази пролет в почистването се включиха рекорден брой доброволци, в това число Светослав Митрев, кмет на Панчарево, Свилен Нейков, министър на физическото възпитание и спорта, служители на Пощенска банка и техните семейства, ученици от Англо-американско училище, както и жители на района. В резултат на колективната работа районът “олекна” с над един тон боклуци.

Проектът “Кристално чисто Панчарево” този път се реализира в рамките на мащабната инициатива на bTV “Да изчистим България за един ден”. “Пощенска банка не само инициира обществено значими кампании, но и с радост се включва в такива на други организации”, обосноваха решението си да участват в акцията от банката. “Приветстваме кампанията на bTV и се радваме, че “зелената идея” придобива все по-голяма популярност и все повече последователи. Изказвам искрената си надежда, че кампанията “Да изчистим България за един ден” ще привлече много хора и ще постигне най-важната си цел – да живеем и отглеждаме децата си в чиста и приятна среда. Пощенска банка напълно споделя тази кауза и ще продължим да инвестираме в подобни инициативи и в бъдеще, като следващия път можем да се включим с доброволци от цялата страна”, коментира Илияна Захариева, началник отдел “Корпоративни комуникации”.

Инициативата “Кристално чисто Панчарево” е част от цялостната стратегия на Пощенска банка за опазване на околната среда “Зелен старт с Пощенска банка”, която стартира през 2008 г. и продължава да се развива като вътрешна кампания за насърчаване на екологично отговорното поведение сред служителите й и намаляване на негативното въздействие от дейността на финансовата институция върху природата. Миналогодишното издание на проекта премина под мотото “Кристално чисто Панчарево за всяко дете”, а освен почистване на района, банката организира пикник сред природата за деца в неравностойно положение.

Пощенска банка

, с правно име “Юробанк И Еф Джи България” АД, е член на Юробанк И Еф Джи Груп.

Юробанк И Еф Джи Груп

е европейска банкова организация с 86,5 млрд. евро активи. Групата има над 22 500 служители и предлага банкови услуги в 10 страни чрез мрежата си от 1 600 локации.

Юробанк И Еф Джи е втората по големина банка в Гърция и присъства в Европа с операции в Гърция, България, Сърбия, Румъния, Турция, Полша, Украйна, Великобритания, Люксембург и Кипър. Юробанк И Еф Джи е част от И Еф Джи Груп, една от най-големите международни банкови групи с присъствие в 40 страни.

Повече информация за Юробанк И Еф Джи можете да намерите на

www.eurobank.gr/
.