Първият учебник, написан от победителите в програмата “Силен старт с Пощенска банка” беше представен на официалната церемония по награждаване на стипендиантите на програмата

FacebookTwitterLinkedInEmail

 

Първият “учебник”, написан от ученици, предлага промени в системата на средното образование

Книгата съдържа есета на победителите в програмата “Силен старт с Пощенска банка”

 

SilenStart510.jpg

Първият учебник, написан от победителите в програмата “Силен старт с Пощенска банка” беше представен на официалната церемония по награждаване на стипендиантите на програмата. Антъни Хасиотис, главен изпълнителен директор на Пощенска банка, и отличените ученици, представиха книгата, която съдържа предложения за реформи в средното образование, и я връчиха на зам.-министъра на образованието, младежта и науката Милена Дамянова. Авторите на най-добрите есета на тема “Как да изгоним скуката от училище?” получиха еднократна стипендия в размер на 1000 лв. в рамките на програмата, проведена под патронажа на МОМН.

В тазгодишното издание на “Силен старт с Пощенска банка” бяха отличени 51 гимназисти при общ награден фонд в размер на 51 000 лв. Традиционно инициативата се провежда под патронажа на Министерството на образованието, младежта и науката. Партньори на програмата тази година бяха още неправителствени организации, работещи в сферата на образованието и младите хора – Български дарителски форум, фондация “Пайдея”, Национална мрежа за децата и Асоциация “Родители”, както и на БНТ и Дарик радио.

“През шестте години на съществуването на програмата, тя се утвърди като успешна форма на сътрудничество между частния бизнес и държавата. Тази година разчитахме на помощта и на неправителствените организации, и на медиите, защото всички ние имаме една обща цел – ефективна образователна система, в която се обучават и създават бъдещите лидери на България. С новия формат на програмата “Силен старт с Пощенска банка” провокирахме диалог, а първата дума дадохме на ученците. Вярвам, че диалогът няма да свърши до тук, а неговото развитие предстои”, заяви Антъни Хасиотис, главен изпълнителен директор на Пощенска банка.

В шестото издание на програмата се включиха ученици от осми до дванадесети клас в гимназиите и специализираните училища от 164 града на България. Близо 2 000 гимназисти изпратиха есета на тема “Изгони скуката от училище” със своите идеи за развитието на средното образование у нас. Журито, избрало победителите, включваше представители на Пощенска банка, на партньорските организации и на медиите.  Най-виско бяха оцени добре структурираните и аргументирани тези с описание и решение на проблем, приложимост и оригиналност на идеята, както и отличен правопис и пунктуация.

Програма “Силен старт с Пощенска банка” се провежда от 2005 г. под патронажа на Министерството на образованието, младежта и науката. Инициативата е израз на убеждението на Пощенска банка, че знанията и усърдието са предпоставки за успешна личностна и професионална реализация в съвременното общество. През последните 5 години програмата отличи най-изявените осмокласници от специализираните езикови гимназии и специализираните паралелки в СОУ. Новите стипендианти бяха избрани сред учениците от 8 до 12 клас с годишна оценка не по-ниска от 5,00 от училищата в цяла България. Отличените ученици получават от Пощенска банка еднократни стипендии в размер на 1000 лв. и почетна грамота.

Пощенска банка

, с правно име “Юробанк И Еф Джи България” АД, е член на Юробанк И Еф Джи Груп.

Юробанк И Еф Джи Груп

е европейска банкова организация с 87,2 млрд. евро активи. Групата има над 22 500 служители и предлага продуктите и услугите си чрез мрежата си от 1 600 локации, така и чрез алтернативни канали за дистрибуция. Юробанк И Еф Джи присъства в Гърция, България, Сърбия, Румъния, Турция, Полша, Украйна, Великобритания, Люксембург и Кипър. Юробанк И Еф Джи е част от И Еф Джи Груп, международна банкова група с присъствие в 40 страни.

Повече информация за Юробанк И Еф Джи можете да намерите на
www.eurobank.gr
.