По-голяма сума и удължени срокове на изплащане за бързите си кредити предлага Пощенска банка

FacebookTwitterLinkedInEmail

По-голяма сума и удължени срокове на изплащане за бързите си кредити предлага Пощенска банка

Промоционални условия за експресните двайсетминутни потребителски кредити

Бързи потребителски кредити в по-голям размер – до 7000 лева и увеличение на срока на изплащане – до 60 месеца, предлага Пощенска банка от днес. Освен 20-минутния експресен срок на одобрение, потребителския кредит се предлага с промоционална лихва – 13.75% за кредити от 5 000 до 7 000 лева и с безплатна застраховка.

Според маркетинговите проучвания на Пощенска банка, през 2004 година индивидуалните клиенти  ще имат най-голяма склонност да ползват потребителски кредит. Интерес за гражданите ще представялват и жилищните кредити, като пазарът на жилищно кредитиране след “бумът” през 2003г. ще продължи да нараства, но с по-умерени темпове.

“Големият интерес към този потребителски продукт наложи промяната в условията, за да може максимален брой наши клиенти да получат необходимото им финансиране”, обясни Борислав Моянов, член на УС и началник отдел “Банкиране на дребно”. Само през миналата година ръстът на бързите кредити им спрямо предходната година се е покачил с трикратно, съобщи още той.

“Новите условия са резултат от услията на банката да разработва качествени потребителски продукти съобразно нуждите на модерния потребител и усилията, които полагаме в тази посока, доведоха до отлични финансови резултати за нашата институция”, смята и г-н Панайотис Варелас, Главен изпълнителен директор. Доказателство за това е факта, че през февруари друг продукт на Банката – жилищните кредити, бяха отличени с престижната награда “Финансов продукт на 2003 година” на изложението “Банки, инвестиции, пари”.

“Проучванията ни на пазара сочат, че факторът “качество на обслужването и продуктите” има все по-голямо значение при вземането на решение за покупка. Това е положителна тенденция на българския пазар и сочи, че потребителите стават чувствителни не само на по отношение на условията и параметрите на финасовите продукти, но и обръщат все по-голямо внимание на стандартите на обслужване, на отношението на банковите служители и техния професионализъм и експертност. ” допълни г-н Варелас.

Освен неколкократния ръст в предлагането на отделните кредитни продукти, през миналата година активите на Пощенска банка са се увеличили с 25%, като надхвърлят 900 милиона към края на 2003. Общият обем на кредитите се е увеличил с 33% с равно нарастване в частта на корпоративно и дребно банкиране. Депозитната база на финансовата институция бележи увеличение с 22%, въпреки нестабилния долар,