Пощенска банка ще се грижи за Панчаревското езеро с подкрепата на Столична община

FacebookTwitterLinkedInEmail

Пощенска банка ще се грижи за Панчаревското езеро

с подкрепата на Столична община

Служители и гости на финансовата интитуция участваха в почистването и облагородяването на района около езерото

13 септември 2008 г., София.

Pancharevo1.jpg

Служители и гости на Пощенска банка се събраха да отбележат старта на програмата за грижа и опазване на околната среда на финансовата институция. Част от доброволците участваха в почистването на езерото с водни колела и лодки, а останалите се погрижиха за площите около езерото. Банката официално откри новоизградения кът за отдих и игра до спирка “Плажа”, за чиято поддръжка поема траен ангажимент. Благоустрояването на района включва и реновиране на моста до Община Панчарево.

Специални гости на събитието бяха Бойко Борисов, кмет на София, и Станимир Пеев, кмет на Община Панчарево. Те изразиха своята съпричастност към инициативата на финансовата институция.

Pancharevo2.jpg

“Всички знаете, че Пощенска банка е член на Юробанк И Еф Джи Груп, за която грижата за околната среда е сред най-важните приоритети. Нашата Група има всеобхватна политика по отношение на околната среда, която е неделима част от стратегията ни за корпоративна социална отговорност. Решени сме да развиваме тази стратегия и в България”, заяви Антъни Хасиотис, главен изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на Пощенска банка.

От 2008 г. Пощенска банка стартира своята интегрирана програма за опазване на околната среда, която ще продължи да развива. Тя включва траен ангажимент да полага грижи за Панчаревското езеро и площите около него, използване на сертифицирана хартия от устойчиво управлявани гори, употреба на енергоспестяващи крушки, рециклиране на хартия и техника и др.

Pancharevo3.jpg

Със своята програма Пощенска банка изразява ангажимента си да бъде социално отговорна институция и съпричастността си към защитата на околната среда и подобряването на условията на живот у нас. Това е втората дългосрочна социално отговорна програма на банката след “Силен старт с Пощенска банка”, която подкрепя българското средно образование и се осъществява за четвърта поредна година в партньорство с Министерството на образованието и науката.

Пощенска банка

, с юридическо име

“Юробанк И Еф Джи България” АД

, е член на

“Юробанк И Еф Джи Груп”

.

“Юробанк И Еф Джи Груп”

е европейска банкова организация с активи, възлизащи на общо 77,3 милиарда евро, и над 24 000 служители, която предлага своите продукти и услуги в мрежата си от над 1700 локации  и чрез алтернативни дистрибуционни канали.

В Югоизточна и Централна Европа (Нова Европа) Групата присъствa в Гърция, България, Румъния, Сърбия, Полша, Турция, Украйна и Кипър. До момента тя е инвестирала над 2 милиарда евро в страните от Нова Европа.

“Юробанк И Еф Джи”

е част от

“Юробанк И Еф Джи Груп”

– третата по големина банкова група, базирана в Швейцария. По обем на пазарна капитализация “Юробанк И Еф Джи” е сред водещите компании, регистрирани на гръцката фондова борса, и има над 210 000 акционери.

Повече информация за “Юробанк И Еф Джи Груп” можете да намерите на

www.eurobank.gr

.