Пощенска банка увеличава капитала си с 60 млн.лева

FacebookTwitterLinkedInEmail

8 септември 2005 г.

Пощенска банка увеличи капитала си с 60 млн.лева, като по този начин собствените й средства достигнаха 173 млн.лева. Решението за увеличение на капитала на трезора е взето на Общото събрание на акционерите на банката, провело се на 29 юни тази година.

Основен акционер в Пощенска банка остава ЕFG Eurobank Ergasias с 98.70% от капитала на трезора. Останалите два миноритарни собственици остават БТК и “Български Пощи” ЕАД, всеки с по 0.65% дял от капитала на банката.

“Тази стъпка е поредно потвърждение на стратегията на основния ни акционер EFG Eurobank за развитие на Пощенска банка като стабилна, динамична, насочена към клиента финансова институция, притежаваща необходимия потенциал за постигане на значителен пазарен дял”, заяви Антъни Хасиотис, Главен изпълнителен директор на Пощенска банка.

Пощенска банка е eдна от най-големите банки на българския пазар. Банката е част от гръцката EFG Eurobank Ergasias, която притежава 98.70% от активите й. Една от най-динамично развиващите се финансови институции на българския пазар, Пощенска банка разполага с широка клонова мрежа от 131 локации в страната. Пощенска банка притежава най-високия възможен кредитен рейнинг в държавата – ВВВ, присъден й от световната рейтингова агенция Fitch Ratings. Висока оценка за въвеждането на модерни продукти и услуги и социално-активната роля на банката са и множество награди, сред които специалната награда на Министерството на икономиката за стажантските програми, двете награди на услугата електронно банкиране и жилищния кредит на банката от престижното изложение “Банки, инвестиции, пари”.