Пощенска банка с отличие в категория “Таен клиент” от церемонията “Банка на годината“

FacebookTwitterLinkedInEmail

 
Финансовият елит на страната се събра на официална церемония за връчване на наградите “Банка на годината“ в София. Събитието се проведе за 32-ри път и бе организирано от Асоциация “Банка на годината”. На него присъстваха президентът на Република България Румен Радев, подуправителят на Българската народна банка и член на УС на БНБ Петър Чобанов, служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов.

Пощенска банка бе отличена в категория “Таен клиент“. Категорията отчита цялостната удовлетвореност на клиентите от обслужването им и работата на фронт офисите на финансовите институции. Оценяването е резултат от специализирано мащабно проучване, извършвано от маркетингова агенция.
 
Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на УС на Пощенска банка и председател на УС на Асоциацията на банките в България получи приза и специално поздрави Валентин Панайотов, председател на УС на Асоциация “Банка на годината” за това, че през всичките години е успял да съхрани духа на наградите “Банка на годината“.

“Радвам се, че усилията на целия банков сектор са оценени в думите, които чухме от президента Румен Радев и от подуправителя на БНБ, и действително банките в България през годините се утвърдиха като стожер на стабилността“, посочи в речта си Димитрова и отбеляза, че това е факт благодарение на труда на всички служители в банковата сфера.

“Тази награда е много ценна за нас, защото е резултат от цялостните усилия на екипа на Пощенска банка, които са насочени към отличното клиентско изживяване, както в банкирането на дребно, така и за корпоративните ни клиенти“, заяви тя от сцената.

Петя Димитрова завърши речта си пред гостите с думите: “Ще продължим по този път, за да превърнем най-смелите си мечти в реалност“.
 
Наградите “Банка на годината” са учредени и връчени за първи път през 1992 г. Главната идея на тази класация е тя да бъде платформата, която изразява оценката на бизнеса и обществото за работата и развитието на българските банки и банкова система.

В изработването на методиката за оценка на резултатите на финансовите институции през годините участват едни от най-добрите експерти и професионалисти във финансовия и банков бизнес, като е почерпен опитът на най-добрите международни практики при оценяването. В методиката са използвани годишните резултати на банките, официално представени и публикувани от БНБ, както и одитираните отчети на финансовите институции.
 
PB_Banka_na_godinata_MC_2.jpg
 
PB_Banka_na_godinata_MC_4.jpg