Пощенска банка с награда за корпоративно дарителство

FacebookTwitterLinkedInEmail

Пощенска банка с награда за корпоративно дарителство

Български дарителски форум отличи банката в категорията “Най-голям дарител на време и услуги от служителите за 2008”

10 декември 2009 г.

Пощенска банка получи награда за корпоративно дарителство в конкурса “Най- голям корпоративен дарител”, организиран от Български дарителски форум. Банката е отличена в категорията “Най-голям дарител на време и услуги от служителите за 2008”. Конкурсът, който се организира за четвърти път, отличава компаниите според финансовите данни за техните благотворителни и социални инициативи в България през годината. Достоверността на данните в съревнованието се удостоверява от “Прайсуотърхаус Купърс България”.

Отличието на Пощенска банка връчи Скот Позил, посолство на САЩ в България. “Приемаме този приз като поредното признание на нашите усилия в прилагането на нашата социално-отговорна политика и ни насърчава да подпомагаме хората, които изпитват затруднения в своя живот. Още повече се радваме, че тази награда е в категория, която ангажира и екипа на банка, като по този начин всеки наш служител дава своя принос за обществото”, каза г-жа Емилия Миланова, председател на Съвета на директорите, приемайки отличието.

Останалите категории в конкурса освен “Най-голям дарител на време и услуги от служителите” са “Най-голям обем на финансови дарения”, “Най-щедра компания”, “Най-голям дарител на стоки и материали”. Съревнованието традиционно се провежда в България и в още 6 страни от Централна и Източна Европа (Полша, Русия, Словакия, Украйна, Унгария и Чехия). То е част от програмата за развитие на отговорно корпоративно дарителство CEENERGI 2, подкрепяна от Фондация “Чарлз Стюърт Мот”.

Припомняме ви, че Пощенска банка, получи през м. септември наградата за “Етичност и отговорност към заинтересованите страни” в конкурса за социална отговорна компания на годината, организиран от в-к “Пари” със съдействието на Делойт България. Също така банката спечели в началото на годината първо място в категорията “Инвестиция в околната среда” за своята дългосрочна социално-отговорна програма “Кристална чисто Панчарево” на Шестите годишни награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ).

Пощенска банка

, с правно име “Юробанк И Еф Джи България” АД, е член на Юробанк И Еф Джи Груп.