Пощенска банка събира документи за пролетните стажове на “Кариери”

FacebookTwitterLinkedInEmail

Пощенска банка събира документи за пролетните стажове на “Кариери”

До момента над 300 студенти са преминали обучение в кредитната институция, а повече от 200 вече са нейни служители

Пощенска банка ще приема на щанда на ежегодното специализирано изложение “Кариери” документи за пролетната си стажантска програма, съобщиха от Банката. В момента в кредитната институция тече зимната стажантска програма, в която са приети 17 студенти.

Пощенска банка е първата банка, която стартира програма за обучение и квалификация на студенти през 2002 г., а през 2003 г. беше отличена за дейността си от Министерството на Икономиката и програма “Българска мечта”. До момента Банката е провела 17 стажантски програми, като в тях са стажували над 300 студенти, а повече от 200 вече са служители в Пощенска банка.

“Това не е типичният летен стаж, при който в рамките на един месец студентите имат възможност да се запознаят с някои от отделите в организацията и същевременно да направят задължителната си студентска практика. Стажантската програма на Пощенска Банка е различна. Тя трае два месеца и започва с едноседмично въвеждащо обучение, с което се ангажират мениджърите на почти всички звена в банката. Студентите получават сериозна подготовка във всички аспекти на банковия бизнес, работата с клиенти, продажбите и корпоративното банкиране, така че след приключване на програмата те могат да станат пълноправни членове на екипа на банката”, споделиха от управление “Човешки ресурси” на финансовата институция.

Всяка година Пощенска банка провежда четири стажантски програми. Изискванията към кандидатите са икономическо образование, отличен успех, техническа и езикова грамотност.