Пощенска банка стартира пилотно услугата “Мобилно банкиране”

FacebookTwitterLinkedInEmail

Пощенска банка стартира пилотно услугата “Мобилно банкиране”

30 септември 2009 г., София

Пощенска банка стартира пилотно иновативната услуга “Мобилно банкиране” съвместно с банковия оператор СЕП България АД и мобилния оператор GLOBUL. Проектът е уникален за Югоизточна Европа и се развива у нас едновременно с напредналите пазари като Великобритания, Ирландия, Франция и Германия. Пощенска банка е сред първите банки в България, която успешно приключи интеграцията в мрежата за електронни услуги.

С новата услуга клиентите на Пощенска банка ще могат лесно и удобно да изпълняват следните операции, директно от менюто на мобилния си телефон :

Мобилни преводи към IBAN сметка – нареждане на средства към сметки във всички банки в страната през платежните системи СЕП, Бисера и РИНГС.

Новата услуга «Мобилно банкиране» предоставя следните преимущества за клиентите на Пощенска банка:

Мобилност – неограничен достъп до “Мобилно банкиране” и възможност за извършване на разплащания от всяко място, където има покритие на мобилния телефон. Услугата ще даде възможност на клиентите на Пощенска банка да разполагат с парите по сметките си по всяко време, независимо от работното време на банковите офиси.

Партньори в пилота:

GLOBUL – с услугата “Мобилен портфейл” мобилният оператор предоставя на клиентите нов тип СИМ карти с включено приложение за извършване на финансови операции и осигурява телекомуникационна свързаност на всички участници в системата.

СЕП БЪЛГАРИЯ АД – с услугите електронен подпис “Мобисейф” и “Пазарна инфраструктура”.

Пощенска банка

, с юридическо име “Юробанк И Еф Джи България” АД, е член на Юробанк И Еф Джи Груп.

Юробанк И Еф Джи Груп

е европейска банкова организация с активи, възлизащи на общо 84.5 милиарда евро и над 23 000 служители, която предлага своите продукти и услуги в мрежата си от над 1 600 локации и чрез алтернативни дистрибуционни канали. В Европа групата присъства в Гърция, България, Сърбия, Румъния, Турция, Полша, Украйна, Великобритания, Люксембург и Кипър. Юробанк И Еф Джи Груп е част от И Еф Джи Груп, една от най-големите банкови групи с присъствие в 40 страни.