Пощенска Банка стартира кредитна програма за малкия бизнес

FacebookTwitterLinkedInEmail

От 17 юни Пощенска Банка предлага шест нови кредитни продукта за представители на малкия бизнес, обединени в програма “ПАРТНЬОРИ”. Всички продукти се предлагат с опростена документация, гъвкава схема на комбинирани обезпечения и конкурентни лихвени нива – между 11,5% и 13,5% в зависимост от валутата. За пръв път на пазара се предлага автоматично подновяване на кредитната линия, с необходимост само от подаване на декларация от кредитополучателя.

Новите кредитни продукти за малък бизнес на Пощенска Банка са разработени специално за различните видове основна дейност и нужди на малките предприятия, каза Елена Бочева, началник отдел “Малки бизнес кредити”. Малките предприятия съставляват над 92% от предприятията в страната и програма “ПАРТНЬОРИ” е съобразена с нарастналата нужда от инвестиции в тази сфера, за което сочи 50%-ният ръст на бизнес-кредитите за 2003-та спрямо 2002 година, обясни и Калин Клисаров, Директор управление “Корпоративно банкиране” В Пощенска Банка

Новата програма “ПАРТНЬОРИ” включва три подпрограми: ПРАКТИКА, ПРОГРЕС И ДИСКОНТОВ КРЕДИТ и обхваща целия спектър от нужди от финансиране на малките предприятия.

Кредитната програма “Практика” е предназначена за оборотни нужди на малките предприятия,  предлага възможност за автоматично револвиране на кредитната линия до 60 месеца и позволява на  малките предприятия да планират и осигурят нуждите си от средства за по-дълъг период от време, значително да намалят  разходите си по кандидатстване за кредит и предлага обезпечаване през следващите периоди от ползването кредита. Кредитната програма “Практика” включва три кредитни продукта  – кредитите  “Практика”, Практика +” и “Практика Бонус”.

Продуктът”Практика” предлага възмжност за финансиране на оборотни нужди до 250 000 лева при срок на погасяване до 24 месеца. “Практика +” е продукт, който предлага възможност за кредит до 170 000 лева за оборотни или смесени нужди, а “Практика бонус” е разработен специално за клиенти на Пощенска Банка, които получават автоматично предложението за кредитна линия до 60 хиляви лева, като размерът се базира на банковите разплащания.

Кредитната програма “Прогрес” епредназначена за покупка на оборудване и извършване на инвестиции e е съобразена с нуждите на сектора на малките предприятия от  дългосрочно финансиране, с благоприятни гратисни периоди, облекчени и гъвкави схеми за изплащане на 3-месечни, 4-месечни и годишни вноски и възможности за траншово кредитиране на проектите. Кредитната програма “Прогрес” включва два кредитни продукта  – “Прогрес” и “Прогрес бонус”.

Кредит “Прогрес” предлага възможност за финансиране на инвестиции или смесени нужди до 500 000 лева при удължени срокове на погасяване – до 84 месеца. Кредитният продукт с името “Прогрес бонус”, разработен специално за микропредприятия с персонал до 20 души, предлага алтернатива на така наречените “царски кредити” с възможност за  кредит до 40 000 лева.

Кредитна програма “Дисконтов кредит”, предлага  на дистрибуторите на предприятия с развита търговска мрежа кредитна линия за оборотни средства до 250 000 лева.

Като традиционно активна банка в областта на кредитирането и партньор на бизнеса, за  втора поредна година Пощенска Банка ще запознава представителите на малкия бизнес начина за кандидатстване за кредити с бизнес-семинари. От 16 до 31 юни експертите на Банката ще се срещнат с бпредставители на малкия бизнес от 13 града в страната. През миналата година Пощенска Банка стана първата финансова институция, която отдели време и внимание да разясни на  представителите на сектора на малкте предприятия как да кандидатстват за финансиране и да разширят своята дейност

По време на семинарите експертите на Пощенка Банка ще запознаят присъстващите с възможностите на новите си шест кредитни продукта, обединени в три основни пакета в програма “ПАРТНЬОРИ”.

Информация за новите кредитни продукти на Пощенска Банка може да бъде получена и на горещата телефонна линия 0 800 18 000, която се избира безплатно от цифров телефон на цената на един градски разговор от цялата страна.