Пощенска банка стана член на Клуба на корпоративните дарители

FacebookTwitterLinkedInEmail

Пощенска банка стана член на Клуба на корпоративните дарители към Българския дарителски форум

17 февруари 2010 г., София

Пощенска банка стана член на Клуба на корпоративните дарители към Българския дарителски форум. Банката бе приета след оценка на данните за направените дарения през последните две години. Един от най-важните критерии, по който се избират новоприетите членове, е последователната политика по отношение на благотворителните и дарителски дейности. Сред основните проекти, демонстриращи приноса на финасовата институция към обществото са програмата “Силен старт с Пощенска банка” и инициативата “Кристално чисто Панчарево”. Отчетена бе и отговорността на компанията към служителите и клиентите й, както и към обществото като цяло.

“Приемането на Пощенска банка в първата по рода си общност на бизнес дарителите в България е признание за социалния ни принос и ни дава възможност да обединим усилията си с други български компания, които споделят нашите ценности ”, отбеляза Илияна Захариева, мениджър “Корпоративни комуникации”, Пощенска банка.

“Много се радваме, че Пощенска банка вече е част от Български дарителски форум. С проектите и каузите, които подкрепя, банката отдавна е затвърдила имиджа си на сериозен и влиятелен фактор в сферата на благотворителността в страната. Вярваме, че като част от една обща мрежа на дарители и съмишленици, заедно ще работим за социална промяна в различни области и усилията ни ще бъдат още по-ефективни”, сподели Красимира Величкова, директор на Български дарителски форум.

Припомняме ви, че Пощенска банка получи награда за корпоративно дарителство в категорията “Най-голям дарител на време и услуги от служителите за 2008 г.” в конкурса “Най-голям корпоративен дарител”, организиран от Български дарителски форум. Банката бе отличена и за “Етичност и отговорност към заинтересованите страни” в рамките на инициатива на в-к “Пари” и Делойт България “Социално отговорна компания на годината”. Новите компании – членки на Клуба на корпоративните дарители ще бъдат представени официално по време на Шестата годишна дарителска конференция на 19 октомври 2010 г.

Пощенска банка

, с юридическо име “Юробанк И Еф Джи България” АД, е член на Юробанк И Еф Джи Груп.

Юробанк И Еф Джи Груп

е европейска банкова организация с активи, възлизащи на общо 84.3 милиарда евро и над 23 000 служители, която предлага своите продукти и услуги в мрежата си от над 1 600 локации и чрез алтернативни дистрибуционни канали. В Европа групата присъства в Гърция, България, Сърбия, Румъния, Турция, Полша, Украйна, Великобритания, Люксембург и Кипър. Юробанк И Еф Джи Груп е част от И Еф Джи Груп, една от най-големите банкови групи с присъствие в 40 страни.