Пощенска банка стана член на Глобалния договор на ООН

FacebookTwitterLinkedInEmail

Пощенска банка стана член на Глобалния договор на ООН

Финансовата институция се ангажира да подкрепя за устойчивото развитие на глобалната икономика

10 декември 2008 г., София

Пощенска банка получи официална акредитация за членство в Глобалния договор на ООН. Банката се присъединява към 3 000 водещи организации от над 80 страни от цял свят в подкрепа на устойчивото развитие на глобалната икономика. Емилия Миланова, Председател на Съвета на директорите на Пощенска банка, получи сертификата за членство от Хенри Джаклин, постоянен координатор на ООН в България, на официална среща на българската мрежа на компаниите-членки.

Като част от мрежата на Глобалния договор на ООН Пощенска банка се обединява с  други водещи компании за постигане на приетите от ООН “Цели на хилядолетието за развитие”. В основата на Глобалния договор са залегнали 10 принципа в областта на човешките права, трудовите норми, опазването на околната среда и противопоставянето на корупцията.

“За Пощенска банка членството в Глобалния договор на ООН е следващата логическа стъпка в нейната социално отговорна политика. Философията на нашата институция е, че пред бизнеса стои моралното задължение да подпомага устойчивото развитие на обществото. Сега имаме възможност да продължим да работим за тази кауза – вече в сътрудничество с други компании-членки, с които ни обединяват споделени етични норми и ценности”, коментира г-жа Миланова.

Групата на Юробанк И Еф Джи, част от която е и Пощенска банка, следва дългогодишна стратегия за подпомагане на ключови сфери от обществения и социален живот. Припомняме ви, че вече четири поредни години Пощенска банка провежда инициативата “Силен старт” в подкрепа на българското средно образование. До момента банката е връчила над 600 стипендии на обща стойност  275 000 лв. Тази година банката инвестира близо 100 000 лв. в новия си мащабен проект “Кристално чисто Панчарево”, чиято цел е благоустрояването на района.

Повече информация за членството на Пощенска банка в Глобалния договор можете да откриете
тук.

Пощенска банка

, с юридическо име “Юробанк И Еф Джи България” АД, е член на Юробанк И Еф Джи Груп.

Юробанк И Еф Джи Груп

е европейска банкова организация с общи активи, възлизащи на 79.4 милиарда евро и над 24,000 служители, която предлага своите продукти и услуги в мрежата си от повече 1,700 локации и посредством алтернативни канали на дистрибуция.

Юробанк И Еф Джи Груп присъства в Гърция, България, Сърбия, Румъния, Турция, Полша, Украйна, Великобритания, Люксембург и Кипър. Тя е част от И Еф Джи Груп, трета по големина банкова група в Швейцария.

Позицията ни като разрастваща европейска финансова институция е подсилена от отличните ни финансови резултати и разширяването на присъствието ни на пазари, на които се отличаваме благодарение на богатия си опит и познания. Значителната капиталова адекватност, високото качество на предлаганите от нас услуги и всеотдайността на нашите служители в съчетание със здравословните ни темпове на растеж и стабилни приходи са гаранция, че ще продължим да сме спомагаме за възходящото развитие на бизнеса на нашите клиенти и акционери.   

За нас в Юробанк И Еф Джи, клиентите са всичко. Гордеем се с подкрепата, която им оказваме във всеки етап от живота им, предоставяйки ефективни финансови решения, за да отговорим  на техните променящи се финансови потребности.