Пощенска банка стана издател на международни кредитни карти VISA

FacebookTwitterLinkedInEmail

Пощенска банка стана издател на международни кредитни карти VISA

От 20 март документи за издаване на VISA Electron и VISA Classic се приемат във всички клонове на Банката

21 март 2006 г., София

От 20 март Пощенска банка започна да издава най-популярната международна кредитна карта у нас VISA. Заявления за издаване на новите кредитни продукти от гамата на кредитната институция – VISA Еlectron и VISA Classic се приемат във всички клонове в София и страната.

Клиентите ще кандидатстват за кредитна карта VISA при улеснена процедура и само срещу копие от лична карта. Минималният нетен доход за издаването на VISA Electron е 160 лева и предоставя кредитен лимит до 6 000 лв, а за VISA Classic – 300 лева с кредитен лимит до 10 000 лв. Годишната лихва за притежателите и на двата вида кредитни карта е 17.9%, а годишната такса за обслужване е съответно 25 лв. и 45 лв. Допълнителни такси за обслужване – няма.

Притежателите на VISA ще ползват гратисен период до 48 дни, в рамките на който използваната сума може да се възстанови изцяло без да се начислява лихва. Клиентите на Пощенска банка ще имат възможност да правят покупки на равни месечни вноски със своята карта VISA Electron и Classic в над 5 000 търговски партнъори в България на ПОС терминали на банката.

“Кредитните карти VISA Еlectron и VISA Classic разширяват продуктовия портфейл на Пощенска банка от предлагани картови продукти. Кредитните карти VISA са насочени към различните потребителски нужди на клиентите – докато VISA Еlectron е насочена към по-младите хора, които имат нужда от краткосрочно финансиране, VISA Classic е по-фокусирана върху нуждите на служители във фирми, среден мениджмънт, самонаети лица, както и клиенти на Банката, които ползват други наши продукти, ” сподели г-н Янис Гавалас, Директор “Потребителско кредитиране” в Пощенска банка.

С кредитни карти VISA клиентите могат да пазаруват в над 15 000 търговски обекти в България и над 20 млн. търговски обекти по целия свят. Пари в брой могат да се теглят до пълния размер на кредитния лимит от над 800 000 банкомата в страната и чужбина. Двете карти позволяват и покупки в интернет.

Клиентите на кредитни карти VISA ще получават обслужване 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата на тел. 0800 18 444 – безплатен за абонати на БТК и Мобилтел.

VISA Classic предоставя и застрахователен пакет от Интерамерикан – застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие на медицински разходи до 10 000 Евро. Допълнителен бонус за картодържателите на кредитни карти VISA e и безплатна пътна помощ от Интерамерикан. За картодържатели на кредитни карти VISA от Пощенска банка Интермерикан предоставя и 20 % отстъпка от цената на годишния абонамент за услугата “Пътна помощ” и 20 % отстъпка от годишната застрахователна премия при сключване на застраховка “Домашно имущество”.