Пощенска банка спечели награда на ЧР конкурс

FacebookTwitterLinkedInEmail

Пощенска банка спечели награда на ЧР конкурс

Финансовата институция отличена за проект за въвеждащо обучение на кадри

18 декември 2009 г.

Проектът на Пощенска банка за въвеждащо обучение на служители Eurobank EFG Start беше награден по време на Годишните награди на Българската асоциация за управление и развитие на човешките ресурси (БАУРЧР). Финансовата институция бе отличена в категорията “Обучение и развитие”. Наградата в конкурса за успешни проекти в областта на управлението на човешките ресурси беше връчена от Пламен Вушев, управител на JOBS.BG на Емил Георгиев, директор “Човешки ресурси” в Пощенска банка.

Проектът за обучение на Пощенска банка спечели отличието заради връзката на проекта със стратегията за управление и развитие на човешките ресурси в компанията. Отчетен беше и високият процент на успешно преминалите през програмата участници , както и фактът, че програмата е уникална и разработена съобразно спецификата на бизнеса. При създаването на Eurobank EFG Start специалистите по управление на човешките ресурси на Пощенска банка съчетават различни взаимодопълващи се методи на учене и разчитат на активната комуникация с вътрешните публики и обратната връзка от служителите. Направената оценка доказва резултатността на обученията по отношение на по-нататъшното представяне на служителите. По този начин високата първоначалната инвестиция на банката във всеки новопостъпил служител се отплаща като по-голяма ефективност в работата му.

Програмата стартира пилотно през януари 2009 г., като 97% от всички новоназначени служители са били включени в програмата.

“Проектът за разработване и внедряване на нова по-обхватна въвеждаща програма за стартовите позиции в клоновата мрежа на Пощенска банка е част от стратегията на банката да развива служителите си отвътре и да изгражда у тях умения, които им дават възможност да достигат по-високи нива в организационна й структура. С промените на пазара на труда в края на 2008 г. стратегията ни за развитие на персонала бе допълнена от стремежа да мотивираме и задържим важните за банката служители. Това ни подтикна да усъвършенстваме програмите за обучение на нови кадри”, сподели Емил Георгиев, директор “Човешки ресурси” на Пощенска банка.

Проектите, участвали в тазгодишното издание на конкурса на БАУРЧР бяха оценявани в няколко категории като “Управление на талантите”, “Управление на знанието”, “Обучение и развитие”, “Изграждане на работодателска марка”, “Управление на промяната” и “Възнаграждение и стимулиране”.

Припомняме ви, че Пощенска банка, получи отличие в конкурса “Най-голям корпоративен дарител” на Български дарителски форум в категорията “Най-голям дарител на време и услуги от служителите за 2008”. През м. септември финансовата институция беше отличена за “Етичност и отговорност към заинтересованите страни” в конкурса за социална отговорна компания на годината, организиран от в-к “Пари” със съдействието на Делойт България.

Пощенска банка

, с юридическо име “Юробанк И Еф Джи България” АД, е член на Юробанк И Еф Джи Груп.