Пощенска банка спечели голямата награда за финансов продукт на годината на “Банки, Инвестиции, Пари”

FacebookTwitterLinkedInEmail

Пощенска банка спечели голямата награда за финансов продукт на годината на

Финансовата институция бе отличена и за най-бързо развиваща се банка

8 юни 2010 г., София

Пощенска банка спечели голямата награда за “Финансов продукт на годината” на осмото международно финансово изложение “Банки, Инвестиции, Пари”. Финансовата институция заслужи отличието за своя спестовен продукт “СпестИнвест”, който спечели първо място и в категория “Комбиниран спестовен продукт”. “СпестИнвест” съчетава срочен депозит с инвестиция в дялове на взаимни фондове. Всеки клиент може да избере в какво съотношение да бъде депозита спрямо инвестицията. Така освен атрактивната лихва по 6-месечен срочен депозит в евро до 6,5%, “СпестИнвест” дава на клиентите допълнителна доходност от световните борси чрез инвестиция във фондовете БРИК, “Развиваща се Европа” или “Комбинация акции”. Продуктът се предлага в евро, а минималната сума за откриване е 600 валутни единици.

Пощенска банка спечели още наградата в категория “Най-бързо развиваща се банка” в конкуренция с 23 финансови институции. Показателите, по които банките бяха оценявани, включват динамика на балансовото число, на кредитния портфейл, на привлечените депозити и на общия капитал.

Припомняме ви, че от 2003 г. досега Пощенска банка е носител на общо 16 награди от финансовото изложение “Банки, Инвестиции, Пари”, включително на наградата за най-добра банка. Тази година конференцията се провежда под надслова “20 години ново банково дело в България. Опитът и ролята на финансовия сектор у нас за възстановяване от кризата”.

Пощенска банка

, с правно име “Юробанк И Еф Джи България” АД, е член на Юробанк И Еф Джи Груп.

Юробанк И Еф Джи Груп

е европейска банкова организация с 85,9 млрд. евро активи и над 23 000 служители, която предлага своите продукти и услуги в над 1 600 свои локации и чрез алтернативни дистрибуционни канали. В Европа групата присъства в Гърция, България, Сърбия, Румъния, Турция, Полша, Украйна, Великобритания, Люксембург и Кипър. Юробанк И Еф Джи Груп е част от И Еф Джи Груп, една от най-големите международни банкови групи с присъствие в 40 страни.