Пощенска банка се присъедини към Европейската харта за безопасност

FacebookTwitterLinkedInEmail

 

Пощенска банка се присъедини към Европейската харта за безопасност на движението

 

VES_6696.JPG

Пощенска банка подписа Европейската харта за пътна безопасност и се ангажира да продължи  дейността си в сферата на пътната безопасност и предпазване от транспортни произшествия. Сред официалните гости на церемонията за присъединяване на нови членове присъстваха министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков и Зинаида Златанова, ръководител на Представителството на Европейската комисия в България. От името на Пощенска банка Хартата подписа Илияна Захариева, началник отдел “Корпоративни комуникации”, с което финансовата институция се присъедини към другите 1 900 участници от 27 страни – членки на Европейския съюз.

Със стартиралата през 2010 г. национална кампания “Пресичай на сигурно” Пощенска банка пое дългосрочен ангажимент да води и развива социално отговорна политика в областта на пътната безопасност. В рамките на първото издание на проекта бяха реновирани осем пешеходни пътеки в София и в градовете Варна, Стара Загора и Враца. До момента инвестираните средства в кампанията възлизат на 35 хиляди лeва, вложени в реновиране на пешеходните пътеки съгласно най-новите и дълготрайни технологии в сферата и отпечатване на информационни материали за безопасността на пътя. В предстоящия втори етап на инициативата банката ще увеличи обхвата на кампанията и броя на пътеките. Инициативата отново ще се осъществи в партньорство с “Пътна полиция”. Като част от кампанията Пощенска банка отпечата информационна книжка със съвети как да се предпазим от пътнотранспортни произшествия. Книжката се разпространява в мрежата на “Пътна полиция” и в клоновете на банката.

Финансовата институция е партньор и в други проекти в сферата на сигурността на пътя. Пощенска банка подкрепя националната кампания на “Пътна полиция” за поставяне на предпазни колани на всички седалки в превозните средства. Включването на банката в мрежата на Европейската харта за пътна безопасност е продължение на водената политика и декларира трайния ангажимент, поет от  финансовата институция. 

Eвропейската харта за пътна безопасност цели да обедини усилията на гражданското общество – правителствени и неправителствени организации, училища и университети, индустриални организации, асоциации, градове, медии и частни лица. Подписалите Хартата приемат да допринесат, всеки в рамките на своите възможности и компетенции, за подобряването на пътната безопасност в ЕС.

 

Пощенска банка

, с правно име “Юробанк И Еф Джи България” АД, е член на Юробанк И Еф Джи Груп.

Юробанк И Еф Джи Груп

е европейска банкова организация с 86,5 млрд. евро активи. Групата има над 22 500 служители и предлага банкови услуги в 10 страни чрез мрежата си от 1600 локации. Юробанк И Еф Джи е втората по големина банка в Гърция и присъства в Европа с операции в Гърция, България, Сърбия, Румъния, Турция, Полша, Украйна, Великобритания, Люксембург и Кипър. Юробанк И Еф Джи е част от И Еф Джи Груп, една от най-големите международни банкови групи с присъствие в 40 страни.

Повече информация за Юробанк И Еф Джи можете да намерите на

www.eurobank.gr

.