Пощенска банка реновира моста до Община Панчарево

FacebookTwitterLinkedInEmail

Пощенска банка реновира моста до Община Панчарево

12 ноември 2008 г., София

На тържествена церемония днес Антъни Хасиотис, главен изпълнителен директор на Пощенска банка, Бойко Борисов, кмет на Община София, и Станимир Пеев, кмет на Община Панчарево, прерязаха лента и символично откриха реновирания от банката мост до сградата на Община Панчарево. Представителите на Пощенска банка и Община Панчарево размениха сертификати, удостоверяващи отговорността им към опазването на околната среда и развитието на общината. Официални гости бяха кметовете на деветте населени места към Община Панчарево.

Bridge_Pancharevo.jpg

Инициативата на Пощенска банка е част от проекта “Кристално чисто Панчарево” и е една от инициативите на екипа за благоустрояване на района. Досега финансовата институция е вложила в програмата близо 100 000 лева.

“Пощенска банка е отговорна към обществото институция, която се грижи за околната среда. Искаме повече хора да се радват на чиста и поддържана природа. Смятамe, че всички трябва да полагат усилия, за да запазят малкото красиви места, където можем да почиваме с приятелите и семействата си”, каза Антъни Хасиотис, главен изпълнителен директор на Пощенска банка.

През септември 2008 г. финансовата институция стартира своята интегрирана програма за опазване на околната среда. Служители на банката почистиха Панчаревското езеро с водни колела и лодки и се погрижиха за площите около него. Официално беше открит и новоизграденият кът за отдих и игри до спирка “Плажа”, за чиято поддръжка Пощенска банка поема траен ангажимент. По време на събитието г-н Антъни Хасиотис обеща да информира медии и организации на всеки етап от развитието на проекта “Кристално чисто Панчарево”.

Като част от своята социална ангажираност към българското общество, за четвърта поредна година Пощенска банка и Министерството на образованието и науката развиват програмата “Силен старт с Пощенска банка” в подкрепа на българското средно образование. 

Пощенска банка

, с юридическо име “Юробанк И Еф Джи България” АД, е член на “Юробанк И Еф Джи Груп”.

“Юробанк И Еф Джи Груп”

е европейска банкова организация с активи, възлизащи на общо 77,3 милиарда евро и над 24 000 служители, която предлага своите продукти и услуги в мрежата си от над 1700 локации и чрез алтернативни дистрибуционни канали.

В Югоизточна и Централна Европа (Нова Европа) групата присъствa в Гърция, България, Румъния, Сърбия, Полша, Турция, Украйна и Кипър. До момента групата е инвестирала над 2 милиарда евро в страните от Нова Европа.

“Юробанк И Еф Джи” е част от “Юробанк И Еф Джи Груп” – третата по големина банкова група, базирана в Швейцария. По обем на пазарна капитализация “Юробанк И Еф Джи” е сред водещите компании, регистрирани на гръцката фондова борса, и има над 210 000 акционери.