Пощенска банка раздава 207 стипендии на ученици

FacebookTwitterLinkedInEmail

207 ученика получават стипендии от Пощенска банка

Над 80 000 лева отпуска финансовата институция по програмата “Силен старт с Пощенска банка”

София, 22 август 2005 г.

207 ученика ще получат стипендии по програма “Силен старт с Пощенска банка”. Всяка от стипендиите е еднократна и в размер на 400 лева. От общия брой наградени ученици 112 са пълните шестици, а останалите 95 ученика имат оценки от 5,88 до 5.99. Пощенска банка отпуска и допълнително 7 стипендии над определения награден фонд от 80 000 лева, тъй като броят на учениците с успех 5,88 е по-висок – 23 деца, съобщават от финансовата институция.

Всички 24 000 ученика, които се явиха на Националния изпит по чужд език, провеждан централизирано от Министерството на образованието и науката, имаха възможност да кандидатстват за стипендии по програмата “Силен старт с Пощенска банка”.  Със съдействието на регионалните инспекторати към МОН 4133 от положилите изпита деца с висок успех са се състезавали за стипендиите на Пощенска банка. Учениците, получили стипендии, се обучават в 8-ми клас на специализираните училища в цялата страна.

Програмата “Силен старт с Пощенска банка” се провежда съвместно с Министерството на образованието и науката. С този проект Пощенска банка продължава линията на подпомагане на българското образование и затвърждава ролята си на традиционен партньор на социално-значими инициативи в сферите на образованието, културата и спорта. “Целта на програма “Силен старт с Пощенска банка” е да накара учениците да погледнат от друг ъгъл на образованието си – като инвестиция в тяхното успешно бъдеще”, заяви Антъни Хасиотис, Главен изпълнителен директор на Банката. Подобна стъпка за подпомагане на българското средно образование се осъществява за пръв път от финансова институция в България.

Семействата на всички ученици, кандидатствали за стипендиите на Пощенска банка, ще получат преференциални условия за ползване на продуктите и услугите на трезора.

В края на септември всички стипендианти ще получат наградите си и грамота за участие на специални церемонии в пет области – София (София, София област и Благоевград); Пловдив (Пазарджик, Пловдив, Кюстендил, Кърджали и Асеновград); Велико Търново (Видин, Враца, Монтана, Велико Търново, Габрово, Плевен); Варна (Варна, Добрич, Търговище, Шумен, Разград, Русе, Силистра); Бургас (Хасково, Смолян, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Бургас).

Повече инфомация за спечелилите стипендии може да получите на
www.postbank.bg

Пощенска банка е eдна от най-големите банки на българския пазар. Банката е част от гръцката EFG Eurobank Ergasias, която притежава 96.74% от активите й. Една от най-динамично развиващите се финансови институции на българския пазар, Пощенска банка разполага с широка клонова мрежа от 131 локации в страната. Преди седмица световната рейтингова агенция Fitch Ratings повиши кредитния рейтинг на Пощенска банка до ВВВ, най-високият възможен кредитен рейнинг в държавата, като изтъкна стабилната перспектива пред финансовата институция. Висока оценка за въвеждането на модерни продукти и услуги и социално-активната роля на банката са и множество награди, сред които специалната награда на Министерството на икономиката за стажантските програми, двете награди на услугата електронно банкиране и жилищния кредит на банката от престижното изложение “Банки, инвестиции, пари”.