Пощенска Банка Продължава Отпускането На Бързи Потребителски Кредити

FacebookTwitterLinkedInEmail

17 Май 2003

Пощенска Банка удължава с 2 седмици отпускането на бързи потребителски кредити до 5 000 лева поради големия интерес към услугата. Освен 20-минутния експресен отговор, Банката предлага опростена документация, по-нисък лихвен процент – 14.75%, безплатна застраховка злополука от AIG Life и безплатна дебитна карта.

За първия месец на промоцията на “Бърз кредит” са отпуснати 4243 потребителски кредита в размер на над 11 милиона лева. Банката предлага най-бързия потребителски кредит на пазара на банкови услуги за граждани и е единствената, която дава отговор на кредитоискателите 20 минути след подаване на документите. От началото на промоцията (4 април)  средно-седмичните продажби на  бързите кредити са се увеличили с 493%, като увеличението на продажбите спрямо периода преди промоцията е с около 528%.

Най-много отпуснати потребителски заеми с промоционални условия има в Благоевград, Бургас, Пловдив, София и Стара Загора.

За да предложи още по-високо качество и бързина на обслужване, както и за да бъде в крак със съвременния ориентиран към клиента подход, Пощенска Банка откри гореща линия за допълнителна информация относно Бързия кредит и предлагания с него безплатен промоционален пакет. На 0 800 18 000 клиентите получават професионална информация от специалисти на Банката, а за желаещите на територията на столицата Пощенска Банка създаде и информационно бюро в централния си клон.

Над 150 човека на ден продължават да търсят информация за промоционалните кредити на горещата линия. От тази седмица обажданията на 0 800 18 000 от цифров телефон са напълно безплатни, за аналогови телефонни номера цената на избиране е само за един градски разговор от цялата страна.

В резултат на добрия комуникационен микс, който освен рекламна кампания, включва директен маркетинг, презентации и семинари, а също и персонален подход към клиента, Пощенска банка само в рамките на един месец реализира 67 % от общия обем на продажби на потребителски кредити с поръчители за 2002 година.