Пощенска банка продуцира арт проекти

FacebookTwitterLinkedInEmail

Пощенска банка продуцира арт проекти

Млади творци представят вижданията си за глобализацията в събитието, част от културната програма “Артконтакт”

8 септември, 2004

Десет проекта на млади творци бяха представени на откриването на изложбата “Глобалното и човекът”, част от културната програма “Артконтакт” на Пощенска банка.

Творбите бяха избрани в края на юни т.г., на националния конкурс “Глобалното и човекът” организиран от Пощенска банка и Център за медийни изкуства “Интерспейс”.

Проектите интерпретират темата за глобализацията и възприемането на различните й аспекти от съвременния човек.  

 

Участници в изложбата са Антони Райжеков с проекта “Аудио визуален триптих: “MEDIA BOX”, Антон Терзиев и проекта “При отворени врати”, Богдан Александров и Георги Минчев с «Формати на базкрайното: Манифест», Боряна Венциславова и Мирослав Ничич и “We are on the way to find you”, Евгени Василев с инсталацията “Search patterns”. В изложбата участват още Ивайло Христов и проектът му “Аз”, Камен Стоянов и Василена Ганковска със съвместна разработка “Гастрономията като глобален ефект”, Весела Михайлова с “Глобално късче небе”,  Ваня Вълкова  с “Мултимедийна инсталация” и Надежда Ляхова с BIG MAG.

Целта на културната програма “Артконтакт”, от която е част конкурсът “Глобалното и човекът” е да подпомага  развитието на проекти в областта на музиката, изобразителното изкуство, театъра и литературата. 

От началото на годината чрез програмата на Пощенска банка  бяха организирани концерти на Теодосий Спасов в Пловдив, София, Варна, Бургас, както и постановки на Сатиричния театър и програма “Достоевски” на театрална работилница  “Сфумато”.

Пощенска банка е и спонсор на младата надежда на българската атлетика Ивет Лалова.