Пощенска банка провежда семинар за тенденциите в развитието на капиталовите пазари

FacebookTwitterLinkedInEmail

Пощенска банка провежда семинар за тенденциите в развитието на капиталовите пазари

23 ноември 2006 г., София

Представители на мениджмънта на Пощенска банка и управление “Ликвидност” представиха инструменти за управление и застраховане на финансовия риск пред преставители на бизнеса – клиенти и партньори на банката на 23 ноември. В рамките на еднодневния семинар специалистите от управление “Ликвидност” на финансовия трезор дискутираха и анализираха продуктите на банката за хеджиране на финансовия риск в бизнеса.

Сред основните теми на семинара бяха както капиталовите пазари и тенденциите в тяхното развитие, така и инструментите за хеджиране на валутно-обменен и лихвен риск. Домакини на семинара бяха г-н Антъни Хасиотис, главен изпънителен директор на Пощенска бака, г-н Асен Ягодин, изпълнителен директор, Пощенска банка и г-н Димостенис Баруцос, началник управление «Корпоративно банкиране», Пощенска банка.

“Темата на семинара е специфична и за Пощенска банка е от огромно значение нейните клиенти да са добре информирани и подготвени за възможностите, които предлагат различните продукти в сферата. Хеджиращите операции дават възможност за прогнозируемост на паричните потоци, повишаване стабилността на компанията, активно управление на рисковите експозиции. Това са само малка част от положителните страни на управлението и застраховането на финансовия риск”, коментира семинара г-н Любен Нанов, началник управление “Ликвидност” във финансовия трезор.

Областта на хеджирането все още е една малко позната пазарна ниша в България, която притежава голям потенциал за развитие. Постоянното увеличаване на външно-търговската дейност предполага нарастването на валутните експозиции, което от своя страна води до нуждата от инструменти за хеджиране. В сферата на управлението и застраховането на финансовия риск Пощенска банка използва опита и възможностите на Eurobank EFG, която е пазарен лидер в Гърция, в развитието и предлагането на този тип инструменти. На българския пазар Пощенска банка предлага инструменти, които са изцяло съобразени с изискванията и особеностите на финансовия сектор в страната.

Пощенска банка предлага пълен набор от услуги за граждани, корпоративни клиенти, инвестиционно банкиране, операции на паричните и капиталови пазари, както и лизингови и факторинг услуги, управление на недвижими имоти. Банката разполага с мрежа от над 150 локации в цялата страна и пет специализирани бизнес центъра, в които клиентите имат директен достъп до продуктите на корпоративно банкиране и управление “Ликвидност”.

Пощенска банка е собственост на Eurobank EFG, една от най-бързо развиващите се финансови институции н региона на Нова Европа. Eurobank EFG е представена в седем държави: Гърция, България, Румъния, Сърбия, Украйна, Турция и Полша. С общо активи над 50 милиарда евро и кредитно портфолио над 32 млр. евро, Eurobank EFG е сред най-силните и динамични инстутуции в региона. В Гърция Eurobank EFG заема водеща позиция в областта на кредитирането на големи корпоративни клиенти, първо място в частното банкиране, в сферата на борсовата търговия на акции и водеща позиция на дериватния пазар в Атина.