Пощенска банка преминава към двустепенна система на управление

FacebookTwitterLinkedInEmail

Пощенска банка преминава към двустепенна система на управление

Общото събрание избра за членове на Надзорния съвет Пиерджорджо Прадели, Теодорос Каракасис, Евангелос Кавалос, Николаос Алипрантис и Христос Адам. Членовете на Надзорния съвет са с мандат от три години и няма да участват в ежедневното управление на банката. Извънредното общо събрание на акционерите гласува и нов Устав на банката, който установява правилата за вътрешното й управление при двустепенната система на управление. Новият устав ще може да бъде намерен на интернет страницата на банката на адрес
www.postbank.bg
, след съответното вписване на промените в Търговския регистър.

След като беше избран, Надзорният съвет се събра на първото си заседание, на което назначи Управителен съвет на банката. Членовете на Управителния съвет са: Антъни Хасиотис – главен изпълнителен директор, Петя Димитрова – изпълнителен директор, Йордан Суванджиев, Янис Вуюкас и Илиян Райчев. Управителният съвет избра Антъни Хасиотис за свой председател. Ефективно промените ще влязат в сила след надлежното им вписване в Търговския регистър.

Пощенска банка

, с правно име “Юробанк И Еф Джи България” АД, е член на Юробанк И Еф Джи Груп.

Юробанк И Еф Джи Груп

е европейска банкова организация с 87,2 млрд. евро активи. Групата има над 22 500 служители и предлага продуктите и услугите си чрез мрежата си от 1 600 локации и чрез алтернативни канали за дистрибуция. Юробанк И Еф Джи присъства в Гърция, България, Сърбия, Румъния, Турция, Полша, Украйна, Великобритания, Люксембург и Кипър. Юробанк И Еф Джи е част от И Еф Джи Груп, международна банкова група с присъствие в 40 страни.

Повече информация за Юробанк И Еф Джи можете да намерите на
www.eurobank.gr
.