Пощенска банка предлага най-добрите попечителски услуги у нас

FacebookTwitterLinkedInEmail

Пощенска банка предлага най-добрите попечителски услуги у нас според “Глобал Къстодиън”

11 януари 2009 г.

Пощенска банка е определена за най-добра банка в областта на попечителските услуги на местни институционални клиенти в България от списание “Глобал Къстодиън”. В проучването си за развиващите се пазари за 2008 г списанието присъжда най-високия рейтинг на Пощенска банка за нейните попечителски услуги. Изданието изтъква, че банката предлага интегрирани попечителски и брокерски услуги и обслужва основно мениджъри на взаимни фондове и институционални инвеститори, които й присъждат изумително впечатляващи оценки. Списанието цитира един от оценителите, според когото екипът на “Попечителски услуги” на Пощенска банка е силно мотивиран и е удоволствие да се работи с него. “Глобал Къстодиън” ежегодно публикува класация на банките, предоставящи попечителски услуги, след проучване сред клиентите им. Пощенска банка убедително заема първото място в класацията за 2008 година. Клиентите отговарят на 48 въпроса за качеството на полученото обслужване и крайната оценка се формира, като се отчетат показатели като “Взаимоотношения с клиентите”, “Корпоративни събития”, “Технологии”, “Отчети” и др.

Попечителските услуги са насочени предимно към институционални клиенти, местни и чужди, сред които пенсионни фондове, застрахователни дружества, колективни инвестиционни схеми (инвестиционни дружества и договорни фондове) и др. Пощенска банка предлага попечителски услуги от 2004 г. Банката е на първо място на пазара по обслужване на договорни фондове и инвестиционни дружества като банка-депозитар с 52% пазарен дял. Функциите на банката в качеството й на попечител включват съхранение и извършване на операции с ценни книжа, информиране и обработване на корпоративни събития, извършване на плащания за сметка на клиентите, осигуряване спазването на нормативните и други правила, фискално агентство и др.

Юробанк И Еф Джи Груп

е европейска банкова организация с общи активи, възлизащи на 79.4 милиарда евро и над 24,000 служители, която предлага своите продукти и услуги в мрежата си от повече 1,700 локации и посредством алтернативни канали на дистрибуция.

За нас в Юробанк И Еф Джи, клиентите са всичко. Гордеем се с подкрепата, която им оказваме във всеки етап от живота им, предоставяйки ефективни финансови решения, за да отговорим на техните променящи се финансови потребности.