Пощенска банка получи 7,25 милиона евро за финансиране на малкия и среден бизнес

FacebookTwitterLinkedInEmail

Пощенска банка получи 7,25 милиона евро за финансиране на малкия и среден бизнес

4 октомври 2011 г.

Пощенска банка получи 7 250 000 евро кредитна линия от Българска банка за развитие (ББР) за отпускане на заеми на малки и средни предприятия. Сумата е предоставена по кредитната линия, която ББР договори с германската KwF за директно кредитиране на малки и средни предприятия и за предоставяне на кредитни линии на търговски банки за целево финансиране на бизнеса.

Средствата ще бъдат отпускани за финансиране на дългосрочни проекти на компании. Максималният размер на заема за едно предприятие ще бъде 3 млн. евро със срок на погасяване до 9 години. Кредитът ще покрива до 100% от инвестиционните разходи, както и необходимия оборотен капитал, когато той е до 30% от инвестицията.

“Гордеем се, че Пощенска банка е част от тази сделка, която цели да подкрепи малките и средни предприятия в България”, каза Антъни Хасиотис, главен изпълнителен директор и председател на УС на Пощенска банка, като добави: “Малкият бизнес е от ключово значение за трайното възстановяване на българската икономика. Ще продължим да подкрепяме местните малки и средни предприятия, като им предоставяне най-добрите финансови инструменти с цел увеличаване на растежа им в бъдеще”.

Българска банка за развитие е единствената държавна финансова институция в България, създадена със специална цел да предоставя приоритетно дългосрочно финансиране на българските малки и средни предприятия (МСП), насърчаване на българския износ и подпомагане на сектори и проекти, определени като приоритетни за националната икономика.

Пощенска банка

с правно име “Юробанк И Еф Джи България” АД е член на Юробанк И Еф Джи Груп.

Юробанк И Еф Джи Груп

е европейска банкова организация с 81,9 млрд. евро активи. Групата има над 22 500 служители и предлага продуктите и услугите си чрез мрежата си от 1 600 локации и чрез алтернативни канали за дистрибуция. Юробанк И Еф Джи присъства в Гърция, България, Сърбия, Румъния, Турция, Полша, Украйна, Великобритания, Люксембург и Кипър. Юробанк И Еф Джи е част от И Еф Джи Груп, международна банкова група с присъствие в 40 страни.

Повече информация за Юробанк И Еф Джи можете да намерите на
www.eurobank.gr
.