Пощенска банка подписа споразумение за сътрудничество с ДФ “Земеделие”

FacebookTwitterLinkedInEmail

Пощенска банка подписа споразумение за сътрудничество с ДФ “Земеделие”

Споразумението предвижда двете страни да положат съвместни усилия за стимулиране развитието на селските райони в България, чрез сътрудничество при изпълнението на дейностите за безвъзмездна финансова помощ за инвестиции в рамките на Програмата за развитие на селските райони. Банката и фондът ще финансират допустимите кандидати – земеделски стопани, общини, кооперации и други организации – в селските райони у нас с цел изграждане на модерно и конкурентно земеделско производство. Страните се ангажират да провеждат информационни и промоционални мероприятия и да обменят информация с оглед законосъобразното и ефективно управление на проектите, финансирани в рамките на общата си дейност.

Пощенска банка предлага на кандидатите за безвъзмездна финансова помощ в рамките на програмата финансови продукти под формата на целеви инвестиционен кредит, които да послужат за финансиране изпълнението на проектите им. Финансовата институция ще издава на кандидатите и нужните им кредитни уверения или банкови референции.

Клиентите на Пощенска банка могат да разчитат на сериозните намерения на банката да участва активно във финансирането на инвестиционни проекти на предприятия и общини в България по програмите, финансирани от ЕС. По-рано тази година Пощенска банка подписа рамково споразумение за сътрудничество с Министерството на икономиката и енергетиката във връзка с реализацията на инвестиционни проекти, одобрени по Оперативна програма “Развитие на конкурентоспособността на българската икономика 2007-2013 г.” Споразумението позволи на банката да издава необходимите за кандидатстване по програмата документи, изисквани от МИЕ, и да отпуска целеви инвестиционни кредити на одобрени проекти. Финансовата институция се включи и в първата обявена от МИЕ инвестиционна схема по оперативната програма, като издаде необходимите за кандидатстване кредитни уверения и референции на своите клиенти.

Пощенска банка

, с юридическо име

“Юробанк И Еф Джи България” АД

, е член на

Юробанк И Еф Джи Груп

.

Юробанк И Еф Джи Груп

е европейска банкова организация с активи, възлизащи на общо 77.3 милиарда евро, и над 24 000 служители, която предлага своите продукти и услуги в мрежата си от над 1 700 локации и чрез алтернативни дистрибуционни канали.

В Югоизточна и Централна Европа (Нова Европа) групата присъствa в Гърция, България, Румъния, Сърбия, Полша, Турция, Украйна и Кипър. До момента групата е инвестирала над 2 милиарда евро в страните от Нова Европа.

Юробанк И Еф Джи е част от Юробанк И Еф Джи Груп – третата по големина банкова група, базирана в Швейцария. По обем на пазарна капитализация Юробанк И Еф Джи е сред водещите компании, регистрирани на гръцката фондова борса, и има над 210 000 акционери.