Пощенска банка подкрепя “Международната награда за млади хора”

FacebookTwitterLinkedInEmail

Пощенска банка подкрепя “Международната награда за млади хора”

Финансовата институция получи почетна грамота като първата бизнес организация, която застава зад проекта в България

27 януари 2011 г., София

Почетна грамота за подкрепа на Международната награда за млади хора получи Пощенска банка. Специалното отличие беше връчено на Антъни Хасиотис, главен изпълнителен директор на банката по време на официалното откриване на проекта в България. Събитието се състоя в резиденцията на британския посланик у нас Н.Пр. Стийв Уилямс и на него присъства също и министърът на образованието, младежта и науката проф. Сергей Игнатов.

Международната награда за млади хора стартира за първи път в България през тази година, като у нас тя се провежда под патронажа на посланика на Великобритания Н.ПР. Стийв Уилиамс и МОМН. Проектът се администрира от Народно читалище “Бъдеще сега”, които са независим лицензиран оператор на наградата в България. Програмата е за личностно развитие за младежи на възраст между 14 и 25 години, и в нея са взели участие над 7 милиона души от над 130 страни по света от нейното създаване.

Сертификатът на Пощенска банка е за подкрепата, която финансовата институция оказва като първата бизнес организация, застанала зад проекта в България. Участието на Пощенска банка е част от КСО политиката на организацията, като с него се разширява и кръга от партньорства с неправителствения сектор в България. “От много години насам ние в Пощенска банка фокусираме усилията си в подпомагане на образованието чрез програмата – “Силен старт”. Вярваме в инвестицията си в младите хора, които имат амбиция да се развиват. Причината да подкрепим Международната награда за млади хора е нашата увереност, че в партньорство с неправителствения сектор и правителството, можем да мотивираме и окуражим младежите в тяхното личностно развитие”, отбеляза Антъни Хасиотис, получавайки отличието.

По време на цялата програма, участниците могат да развият свои съществуващи интереси или да опитат нещо ново. В Международната награда за млади хора има четири направления – служба в полза на другите или доброволчество, умения, физическа активност и приключенско пътуване. Участниците си поставят стимулиращи лични цели, които трябва да постигнат за определен период от време. Във всяко направление те си избират конкретна дейност или работа, с която да се занимават. Важна роля в целия процес имат менторите, които подпомогат и съдействат на младежите при реализирането на целите им и постигането на напредък в избраната дейност от всяко направление. Повече информация за наградата можете да видите на
www.awardbg.org
.

Пощенска банка

, с правно име “Юробанк И Еф Джи България” АД, е член на Юробанк И Еф Джи Груп.

Юробанк И Еф Джи Груп

е европейска банкова организация с 86,5 млрд. евро активи. Групата има над 22 500 служители и предлага банкови услуги в 10 страни чрез мрежата си от 1 600 локации.

Юробанк И Еф Джи е втората по големина банка в Гърция и присъства в Европа с операции в Гърция, България, Сърбия, Румъния, Турция, Полша, Украйна, Великобритания, Люксембург и Кипър. Юробанк И Еф Джи е част от И Еф Джи Груп, една от най-големите международни банкови групи с присъствие в 40 страни.

Повече информация за Юробанк И Еф Джи можете да намерите на
www.eurobank.gr
.