Пощенска банка подкрепи “Пирогов” в борбата с Covid-19

FacebookTwitterLinkedInEmail

Финансовата институция дари 50 000 лева на лечебното заведение.

 

12 ноември 2020 г.

 

Пощенска банка направи безвъзмездно дарение в размер на 50 000 лева на Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина “Н. И. Пирогов”. Средствата са предоставени за закупуване на консумативи, необходими за предпазване на медицинските екипи на лечебното заведение в условията на увеличаващ се брой заразени и заболели, както и за оборудване на разкритите пунктове за прегледи и тестване на граждани.
 
“Продължаваме активно с нашите действия в подкрепа на медиците и непримиримата им борба за живота на пациентите. Като социално отговорна компания следваме линията на ангажираност към обществото, защото вярвам, че ще преодолеем трудностите и ще се справим с общи усилия. Изказваме дълбока благодарност и уважение към здравните работници на България за техния професионализъм и жертвоготовност. Даряването е жест, който попаднал на място и навреме, ще възвърне многократно вярата в доброто”, посочи Петя Димитрова, главен изпълнителен директор на Пощенска банка.
 
“От името на ръководството на болницата и лично от мое име искам да изкажа своята благодарност за жеста, който Пощенска банка направи към нас. Дарените средства ще ни позволят да закупим консумативи, с които да защитим здравето на колегите. Също така ще ни помогне да оборудваме новоразкритите центрове, в които екипи извършват пробонабиране и преглед на пациенти, което ще бъде от съществено значение, особено сега с наближаването на зимния сезон”, сподели от своя страна проф. д-р Асен Балтов, изпълнителен директор на УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов”.
 
Това е поредното дарение, което Пощенска банка прави, за да подкрепи усилията на медиците и болничния персонал, които се намират на първа линия в борбата с Covid-19. В първите дни след обявяването на извънредното положение у нас банката подпомогна най-голямото лечебното заведение за майчино и детско здраве у нас – “Майчин дом” в София. През пролетта финансовата институция дари средства и на МБАЛ “Хаджи Димитър” в Сливен, както и на УМБАЛ “Света Екатерина” в София.