Пощенска банка партнира на Столична община за осветяването на Столична библиотека

FacebookTwitterLinkedInEmail

Пощенска банка партнира на Столична община за осветяването на  Столична библиотека

1 aприл 2009 г., София

Library.jpg

Пощенска банка и Столична община реализират проект за осветяване на външната фасада на Столична библиотека. Банката подкрепи проекта под надслов “Просветни се” като продължение на своята политика за корпоративна социална отговорност.

Library1.jpg

Фасадата на една от най-обичаните и посещавани библиотеки в София – архитектурна забележителност, беше озарена от светлината на 98 прожектора в присъствието на интелектуалци, представители на централната и местната власт, жители и гости на столицата. Символично дръпнаха шалтера Антъни Хасиотис, главен изпълнителен директор на Пощенска банка, Бойко Борисов, кмет на Община  София, и Михаил Белчев, директор на Столична библиотека.

“Участвайки в този проект, едновременно подкрепяме две каузи, които са от голямо значение за нас. От една страна, допринасяме столицата ни да бъде по-красиво и приятно място за живеене, а от друга, подкрепяме едно важно културно средище”, сподели Антъни Хасиотис, главен изпълнителен директор на Пощенска банка.

“Осветяването на Столична библиотека” е първият проект на институцията в областта на културата за 2009 г. През тази година освен традиционните си проекти за корпоративна социална отговорност Пощенска банка ще реализира и редица нови инициативи.

Едни от най-значимите проекти в областта на корпоративната социална отговорност на Пощенска банка са посветени на образованието и грижата за околната среда. “Силен старт с Пощенска банка” е програмата на банката в подкрепа на средното  образование, която се осъществява съвместно с Министерството на образованието и науката и ще отбележи своята 5-годишнина през 2009 г. През 2008 г. банката стартира своята интегрирана програма за опазване на околната среда, която включва траен ангажимент на финансовата институция – да се грижи за Панчаревското езеро и площите около него в рамките на програмата “Кристално чисто Панчарево”.

Пощенска банка

, с юридическо име “Юробанк И Еф Джи България” АД, е член на Юробанк И Еф Джи Груп.

Юробанк И Еф Джи Груп

е европейска банкова организация с общи активи, възлизащи на 79,4 милиарда евро, и над 24 000 служители, която предлага своите продукти и услуги в мрежата си на повече от 1700 локации и чрез алтернативни канали на дистрибуция.

Юробанк И Еф Джи Груп присъства в Гърция, България, Сърбия, Румъния, Турция, Полша, Украйна, Великобритания, Люксембург и Кипър. Тя е част от И Еф Джи Груп, трета по големина банкова група в Швейцария.