Пощенска банка отчита 27% ръст на жилищното кредитиране

FacebookTwitterLinkedInEmail

Най-голямо търсене има в градовете София, Плевен и Варна

Ръст в търсенето на жилищно кредитиране в последния месец отчита Пощенска банка. Нарастването в края на юни 2014 г. е с 27% спрямо същия месец миналата година. Най-голям е интересът в София и Плевен, следвани от Варна, Бургас и Стара Загора. Там е концентриран и пазарът на жилищно кредитиране, като 72% от усвоените кредити към момента са именно в тези градове на страната. Този успех се дължи основно на подхода на банката да улесни максимално клиентите си, като им осигури бързо онлайн кандидатстване – близо 10% от апликациите са подадени по този начин. В допълнение, достъпът до експертите по жилищно кредитиране е много лесен, благодарение на новата услуга за видео консултации по Skype, която банката стартира преди месец. По този начин чрез осигурената онлайн видео връзка клиентите могат да зададат своите въпроси към банковите консултанти в удобно за тях време без да се налага да посещават клон на банката.

“Въвеждането на онлайн видео консултации е част от стратегията на Пощенска банка за предлагане на иновативни решения в сферата на жилищното финансиране. Всяко нововъведение, което разработваме, е резултат от задълбочено проучване на потребностите на нашите клиенти. Успешен пример за това е и новаторският ни продукт “Спестовен жилищен кредит”, който няма аналог на пазара. С него предоставяме на клиентите си възможност за контрол, като те могат да намаляват лихвата си и в резултат да погасят кредита си по-бързо. Нашето решение може да осигури на кредитополучателите до 6 години по-бързо изплащане”, заяви Румен Радушев, началник управление “Жилищно кредитиране” в Пощенска банка.

Успехът на “Спестовен жилищен кредит” се дължи на предимството, което дава на потребителите – с него лихвата намалява автоматично, когато клиентите увеличават размера на спестяванията си в банката. Потребителят сам може да реши как да се възползва от лихвената отстъпка – дали да намали месечната си вноска или да я запази в същия размер, но да се възползва от предимството да изплати по-бързо кредита, като намали срока на изплащане. От края на юни кредитът се предлага и с още по-атрактивни условия, съобразени с новите изисквания на Закона за потребителския кредит – без такси за кандидатстване, усвояване, управление и предсрочно погасяване.
Кредитът се отпуска в лева и е с цел покупка на жилище, строеж или ремонт. Първоначалната лихва е 6.3% и ще намалява до 5.7%, в зависимост от размера на спестяванията на клиента. За повече информация, моля посетете www.SavingLoan.bg или се свържете с най-близкия клон на Пощенска банка.