Пощенска банка отпуска 25 млн. евро от ЕБВР на малки и средни предприятия

FacebookTwitterLinkedInEmail

Пощенска банка отпуска 25 млн. евро от ЕБВР на малки и средни предприятия

9 февруари 2009 г., София

Пощенска банка започва да предлага на малкия и среден бизнес кредитни продукти по кредитна линия от Европейската банка за въстановяване и развитие (ЕБВР) на стойност 25 млн. евро. Средствата ще бъдат отпуснати като заеми за инвестиционни нужди и оборотни средства. Финансирането, под формата на средносрочни кредити с максимален размер 125 хиляди евро, е предназначено основно за финансиране на инвестиционни проекти на малки и средни предприятия с минимум 2 години пазарен опит, които по условие на ЕБВР трябва да бъдат нови клиенти на банката. Настоящи клиенти на Пощенска банка също могат да получат финансиране по тази линия, при условие, че не са ползвали кредити в банката през последните две години.

.Пощенска банка и ЕБВР се споразумяха миналата година за кредитната линия, която е част от съвместна програма на ЕБВР и Европейската Комисия (ЕК) за финансиране на малки и средни предприятия. ЕБВР и Пощенска банка си сътрудничат успешно от 2003 г., когато банката получи от ЕБВР кредитна линия за ипотечно финансиране в размер на 15 милиона евро. Пощенска банка е партньор на ЕБВР и по Програмата за енергийна ефективност за домакинства, както и по Програмата за енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници.

Пощенска банка

, с юридическо име “Юробанк И Еф Джи България” АД, е член на Юробанк И Еф Джи Груп.

Юробанк И Еф Джи Груп

е европейска банкова организация с общи активи, възлизащи на 79.4 милиарда евро и над 24,000 служители, която предлага своите продукти и услуги в мрежата си на повече от 1,700 локации и чрез алтернативни канали на дистрибуция.