Пощенска банка организира празник край Панчаревското езеро

FacebookTwitterLinkedInEmail

Пощенска банка организира празник за деца, лишени от родителски грижи, край Панчаревското езеро

29 май 2010 г., София

За трета поредна година районът на Панчарево стана по-чист благодарение на служители доброволци от Пощенска банка и техни съмишленици, приятели и семейства. Акцията се осъществи в рамките на ежегодния проект на финансовата институция “Кристално чисто Панчарево”. Тази година банката обърна поглед към децата, лишени от родителски грижи, и допълни традиционната си инициатива с детски празник и пикник за възпитаниците на няколко социални домове в София.

Проектът за опазване на околната среда премина под мотото “Кристално чисто Панчарево за всяко дете”. В рамките на традиционното почистване доброволците отново събраха близо един тон боклуци, а след това станаха част от планирания детски празник. В сътрудничество със Столична община и Фондация “За нашите деца”, специални гости на събитието бяха деца, лишени от родителски грижи, за които бе организирана развлекателна програма с фокуси, игри и много забавления, а талантливата изпълнителка Шанел от “Мюзик айдъл” пя само за тях.

В инициативата се включиха и г-жа Емилия Миланова, председател на Съвета на директорите на Пощенска банка, г-н Свилен Нейков, министър на физическото възпитание и спорта, г-н Светослав Митрев, кмет на район Панчарево, г-н Йордан Георгиев, кмет на Кокаляне, както и г-жа Иванка Шалапатова, директор на Фондация “За нашите деца”.

“Радвам се, че за трета поредна година се срещаме тук, обединени от идеята за опазване на околната среда и за съхраняване на чистотата на Панчаревското езеро и района”, каза Емилия Миланова, председател на Съвета на директорите на Пощенска банка. “Искам специално да поздравя нашите малки гости, като се надявам, че те ще се забавляват много и ще се радват на по-чистата природа, за която полагаме грижи преди всичко заради тях”, подчерта г-жа Миланова.

“Кристално чисто Панчарево” е проект, който заслужава адмирации заради каузата, постоянството и ентусиазма на екипа на Пощенска банка, както и на всички доброволци, които се включват в него”, поздрави участниците в инициативата министър Свилен Нейков, Министерство на физическото възпитание и спорта.

“Поздравявам Пощенска банка за прекрасната инициатива, която даде шанс на много български деца без родители да бъдат тук заедно с нас, да изживеят приятни емоции сред природата и да получат вниманието, грижите и подкрепата, които заслужават”, каза директорът на Фондация “За нашите деца” Иванка Шалапатова.

Проектът “Кристално чисто Панчарево” е част от цялостната стратегия на Пощенска банка за опазване на околната среда, която стартира през 2008 г. и продължава да се развива като вътрешна кампания за насърчаване на екологичното поведение сред служителите и намаляване на негативното въздействие от дейността на финансовата институция върху природата под надслов “Зелен старт с Пощенска банка”.

Освен в областта на екологията, банката осъществява своята социално отговорна политика и в сферата на образованието с програмата “Силен старт с Пощенска банка”, която се провежда под патронажа на Министерството на образованието, младежта и науката.

Юробанк И Еф Джи Груп

е европейска банкова организация с 84,3 млрд. евро активи и над 23 000 служители, която предлага своите продукти и услуги в над 1600 свои локации и чрез алтернативни дистрибуционни канали. В Европа групата присъства в Гърция, България, Сърбия, Румъния, Турция, Полша, Украйна, Великобритания, Люксембург и Кипър. Юробанк И Еф Джи Груп е част от И Еф Джи Груп, една от най-големите международни банкови групи с присъствие в 40 страни.