Пощенска банка организира месец на инициативата “Гордея се с труда на моите родители“

FacebookTwitterLinkedInEmail

Събитието привлече интереса на ученици от почти 30 столични училища, за да се запознаят с разнообразните професии във финансовата институция

 

17 ноември 2022 г.

 

Пощенска банка се включва за седма поредна година в социално отговорната инициатива “Гордея се с труда на моите родители“, която се организира от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. Ученици от втори, трети, четвърти и пети клас от почти 30 столични училища ще посетят централната сграда на финансовата институция, за да се запознаят с повече детайли за професиите и труда на техните родители чрез специално разработени образователни програми. Настоящото издание на проекта, който традиционно се организира на 1 ноември, ще се реализира в рамките на целия месец в отговор на изключителния интерес на деца от над 30 паралелки.

 

Експерти от различни управления в банката ще споделят интересни факти за образованието, кариерния си път, натрупания професионален опит и своята история на успеха, като ще дадат на учениците ценни насоки и съвети за пътя им към мечтаната професия. Те ще имат възможност да разкажат на децата и за личната си мотивация в избора си на настоящ работодател в лицето на Пощенска банка, която предоставя отлични възможности и перспективи за растеж и развитие на потенциала на своите над 3000 служители. Децата ще научат много нова и полезна информация, необходима за бъдещото им кариерно ориентиране.

 

“Щастливи сме, че сме част от тази мащабна и дългогодишна инициатива вече седем поредни години. В Пощенска банка корпоративната социална отговорност с фокус върху образованието и развитието на младите хора е водещ приоритет, защото вярваме, че децата са нашето по-добро утре. Смятаме, че всеки родител е модел за подражание и личен супергерой, затова насочваме усилия и енергия, за да подкрепим този процес на вдъхновение и мотивираме младите от най-ранна възраст да вземат отговорни решения и да правят съзнателни избори. Личният професионален път се базира на индивидуалните компетенции и качества, чието развитие гарантира един непрекъснат процес на изключителни кариерни възможности. С всяко издание на инициативата се надяваме, че преживяването за нашите най-малки гости е още по-вълнуващо и че успяваме да им предадем ценен опит и насоки по лесен и разбираем начин“, коментират от Пощенска банка.

 

Програмата “Гордея се с труда на моите родители“ има за цел да покаже на децата, че трудът е потребност и ценност, че всеки човек е необходим и полезен за обществото, а гъвкавите умения и любознателност са основна предпоставка за всяка успешна лична и професионална реализация. Инициативата създава още съпричастност с ценностите на труда и напредването в живота, благодарение на лични качества, способности и натрупани знания, и дава възможност на всяка компания участник да покаже на служителите си, че не само те са най-ценният ѝ актив, но и че оценява високо техния принос пред най-важната аудитория за тях – децата им.

 

Инвестициите в устойчивото развитие са основен елемент в дейността на Пощенска банка. Основна мисия на финансовата институция е да бъде пълноценен участник в процесите, през които преминава българското общество, и да подпомага проекти в някои от основните сфери на обществения живот като образование, култура, спорт и грижа за околната среда. Сред водещите проекти в областта на образованието се отличават мащабната инициатива на Пощенска банка в подкрепа на образованието на ученици от Националната търговско-банкова гимназия и Частната професионална гимназия по банково дело, търговия и финанси, стратегическите партньорства със СофтУни, международното бизнес училище INSEAD и Американския университет в България, атрактивната стажантска програма на компанията, образователната програма в партньорство с Finance Academy, провеждането на открити уроци като част от инициативата “Световната седмица на парите“ и др.

 

Повече информация за мисията, визията и ценностите на Пощенска банка като водещ работодател, както и за богатата многопластова политика за корпоративна социална отговорност на институцията, може да бъде открита на www.postbank.bg.

 

1_Photo_Postbank

 

2_Photo_Postbank

 

3_Photo_Postbank