Пощенска банка и MasterCard предлагат виртуална карта

FacebookTwitterLinkedInEmail

Пощенска банка и MasterCard предлагат виртуална карта

Картата позволява онлайн плащания с максимална сигурност

20 май 2010 г., София

VirtualMastercard.jpg

Пощенска банка и MasterCard започват да предлагат виртуална карта, която осигурява максимална защита при извършване на плащания в Интернет. Картата, издавана от Пощенска банка, позволява на клиентите да правят разплащания в Интернет в сайтове от цял свят. Виртуалната карта позволява извършване на различни онлайн транзакции, включително пазаруване в Интернет и резервация на хотели и самолетни билети. Картата може да се зарежда със средства от друта банкова сметка чрез електронно банкиране, от банкомат, или посредством периодични плащания, и др., което осигурява допълнителна сигурност за картодържателя, позволявайки му да я зареди непосредствено преди извършване на разплащането.

 

Картата е изключително гъвкава и може да бъде използвана от хора без фиксирани месечни доходи. За издаването й не се изисква доказване на доходи или проверка на кредитната история на картодържателя. Притежателите на картата могат да ползват само наличната сума по сметка и така не дължат такси за надвишаване на лимит или просрочване на вноски. Виртуалната карта се предлага и в пакет с дебитна карта MasterCard Standard и Интернет банкиране. Картодържтелите ще получат пластика с уникален дизайн, която съдържа нужната информация за извърщване на разплащане. Новаторският дизайн на пластиката позволява картата да се раздели на две части – едната част съдържа номера на картата, а другата – CVC кода й. За допълнителна защита от измама или кражба, се препоръчва двете части на картата да се съхраняват отделно. 

Транзакциите с виртуалната MasterCard са безплатни. Картата позволяват да се заплащат  онлайн продукти и услуги, предлагани от всички български и международни онлайн търговци, приемащи MasterCard. В това число ползвателите на картата могат да закупуват финансови инструменти в Интернет, да резервират стаи в хотели и самолетни билети, да заплащат за поръчки, направени по пощата или телефона, и да получават средства по картата.

   

“През 2009 г. онлайн плащанията в България са се увеличили с 23%. Пазаруването в Интернет става все по-разпространено и с новата виртуална карта, ние предоставяме на цяла една нова група потребители възможността да се възползват от хиляди продукти и услуги в Интернет при максимална сигурност”, каза Антъни Хасиотис, главен изпълнителен директор на Пощенска банка.

Пощенска банка

, с правно име “Юробанк И Еф Джи България” АД, е член на Юробанк И Еф Джи Груп.

Юробанк И Еф Джи Груп

е европейска банкова организация с 84,3 млрд. евро активи и над 23 000 служители, която предлага своите продукти и услуги в над 1 600 свои локации и чрез алтернативни дистрибуционни канали. В Европа групата присъства в Гърция, България, Сърбия, Румъния, Турция, Полша, Украйна, Великобритания, Люксембург и Кипър. Юробанк И Еф Джи Груп е част от И Еф Джи Груп, една от най-големите международни банкови групи с присъствие в 40 страни.